Ceaiul care te scapă de orice durere

ceai

Nu-i aşa că ar fi minunat să existe un remediu care să ne amelioreze în câteva clipe orice tip de durere?

Ei, bine, un mix de turmeric și ghimbir reușește să ne scape de mai multe tipuri de dureri, precum cele articulare asociate artritei cronice, musculare, gastrointestinale. Ceaiul care te scapă de orice durere este, de fapt, un cocktail cu puternice proprietăți antiinflamatorii, dar și antioxidante.

Există o serie de studii care au demonstrat că turmericul și ghimbirul sunt la fel de eficiente ca bine-cunoscutul ibuprofen în calmarea durerilor.

Beneficiile turmericului pentru sănătate

Dincolo de utilizarea sa alimentară, turmericul este un antiinflamator foarte eficient, care ameliorează cu precădere durerile gastrointestinale (durerile specifice colitei ulceroase și gastritei) și protejează ficatul. În plus, grație proprietăților antioxidante, luptă eficient împotriva îmbătrânirii celulare.

Rădăcina de turmeric stimulează digestia, protejează stomacul, favorizează secreția biliară și îmbunătățește circulația. Conține vitaminele C și B6 și minerale precum fier, mangan, potasiu.

Beneficiile ghimbirului pentru sănătate

Asemănător, turmericului, și ghimbirul conține substanțe antiinflamatorii puternice care favorizează digestia, calmează grețurile și reduc gazele intestinale.

Această rădăcină este bogată în mangan, fosfor și magneziu, dar și în calciu, sodiu și fier. Vitaminele care se găsesc într-un procent ridicat în ghimbir sunt C și B3.

Proprietățile anticancerigene ale acestui condiment au fost și ele îndelung studiate. S-a ajuns astfel la concluzia că ghimbirul poate distruge celulele canceroase în două feluri:

– Prin apoptoză: acest proces se referă la faptul că ghimbirul, odată ajuns în organism, transmite un semnal care induce autodistrugerea celulelor canceroase;

– Prin autofagie: ajuns în organism, ghimbirul acționează asupra celulelor canceroase într-o manieră care le deteremină pe acestea să se distrugă unele pe altele.

Cum se prepară ceaiul care te scapă de orice durere

Iată care este rețeta acestui ceai, așa cum ne este ea furnizată de site-ul naturalnews.com. Pentru a obține o ceașcă din ceaiul care te scapă de orice durere, ai nevoie de o jumătate de linguriță de turmeric proaspăt măcinat și o linguriță de ghimbir proaspăt ras.

Pune apă la fiert, iar în momentul în care începe să fiarbă, adaugă amestecul de ghimbir și turmeric. Lasă pe foc maximum 10 minute. Strecoară acest decoct și adaugă, pentru mai multă savoare, o linguriță de miere și o felie de lămâie.

Pentru a optimiza absorbția turmericului în organism, când ceaiul este gata, poți adăuga și o linguriță de ulei de cocos sau ulei de semințe de in. Același efect îl are și piperul negru, așa că în cazul în care nu ai în casă niciunul dintre cele 2 tipuri de ulei, apelează la piper.

Bea o ceașcă de ceai de fiecare dată când simți că te încearcă vreo durere, dar și preventiv.

Situații în care este contraindicată administrarea acestui remediu natural

Sunt renumite pentru beneficiile pe care le aduc organismului, dar administrarea turmericului și a ghimbirului nu este recomandată în orice situație. Astfel, femeile însărcinate și cele care alăptează nu au voie să consume acest ceai.

De asemenea, persoanele care urmează un tratament cu anticoagulante trebuie să aibă acordul medicului curant pentru a-și administra acest remediu. Substanțele active din ghimbir și turmeric pot interacționa cu cele din anumite anticoagulante.

Sursa: avantaje.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Mihai spune:

    Ceaiul de ghimbir si lamaie este foarte bun pentru raceala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.