Ce putere are sfințirea casei

Stim ca lumea e ocrotita de un inger al lui Hristos, la fel si fiecare tara, oras sau sat. Sfintind apartamen­tul sau casa, preotul il cheama pe Duhul Sfant prin ru­gaciunile sale si alunga duhurile rele dintr-o incapere. Aceasta este sfintita, dedicata Domnului si se afla sub ocrotirea ingerului localitatii respective. ingerul ocro­teste locuinta cu conditia ca acolo sa se traiasca nor­mal, potrivit moralei crestine.

Imi amintesc un caz: Slujeam la o parohie in raionul Iuretk, regiunea Ivanovo. La bucatarie lucra o feme­ie pe nume Raisa. Ea povestea ca barbatul ei era betiv, se batea, injura. S-a ajuns pana acolo incat nu se mai putea locui cu el in aceeasi casa. Raisa spunea: „Am chemat atunci preotul si a sfintit casa. Seara a venit so­tul meu de la serviciu, iar eu ma temeam ca nu cumva sa-si dea seama ca s-a sfintit casa. La un moment dat nu l-am mai vazut. Au trecut cam 15 minute si am ho­tarat sa ies afara sa vad ce se intampla. Se culcase in paie. Nu era beat. L-am intrebat atunci de ce sta acolo si l-am poftit in casa. El mi-a spus: «Nu pot, nu am loc acolo». Eu am insistat sa intre. El s-a tarat atunci pana in casa, a tras pe podea aparatul radio si a spus: «Aici, pe dusumea, ma simt mai bine». Atunci m-am minunat cata putere poate avea sfintirea unei case”.

Nu demult o fata mi-a povestit ca se afla in apar­tament, singura, pe cand parintii erau plecati in concediu. Noaptea s-a trezit si a vazut cum dinspre tele­vizor venea spre ea o figura alba… S-a speriat foarte tare atunci. Nu a putut sa mai doarma si s-a rugat toa­ta noaptea. M-a chemat sa sfintesc apartamentul. La cateva zile dupa sfintire au venit si parintii. Ei suni necredinciosi, mama nefiind botezata. Mama, de in­data ce a intrat in casa, s-a oprit in prag si a spus: „Ce s-a intamplat? Nu recunosc apartamentul. Ce ai fa­cut aici?” Fata i-a explicat totul. Mama a vazut apoi pe perete semnele in forma de cruce si a zis: „Sa nu-i spui tatalui tau, ca se va supara”.

Sigur ca puterile demonice care traiesc in om simt daca apartamentul sau casa este sfintita. Ele nu mai pot locui acolo, caci le arde focul harului. Cand se spune ca in casa locuieste un spirit inseamna ca intr-o casa nesfintita locuieste un demon. Exista oameni fa­ra minte care baga inainte de toate o pisica in casa, si nu icoane sau carti sfinte. Nu sfintesc casa cu apa sfintita, ci incearca sa faca pace cu duhul rau de acolo. Aceasta se intampla destul de des, din pacate.

Nu demult am sfintit o gradinita, iar acolo erau cam 400 de copii. Am sfintit toate incaperile, iar in una nu am putut intra, fiindca nu gaseau cheia. Ce se intamplase, de fapt? Tocmai in aceasta incapere avu­sesera loc sedinte spiritiste…, iar acea camera asa a si ramas, nesfintita.

Parintele Ambrozie Iurasov

Extras din volumul „Indrumar crestin pentru vremurile de azi”, Ed. Sophia

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.