Copiii sunt răsplata lui Dumnezeu pentru părinți

Sfânta Emilia a fost mamă a patru băieți și a cinci fete. În fiecare zi, în casa ei o înconjurau nouă copii, nouă îngeri pământești. Și pentru această comoară dăruită de Dumnezeu, Emilia se bucura și se desfăta mult. Ei erau „moștenirea Domnului” pe care le-o dăruise iubirea părintească a lui Dumnezeu, așa cum spune psalmistul inspirat de Duhul Sfânt: „Iată, fiii sunt moștenirea Domnului, răsplata rodului pântecelui” (Psalmul 126, 3).

Iată care este moștenirea prețioasă și darul cel mai valoros pe care Dumnezeu îl face celor iubiți ai Săi. Acesta îl reprezintă fiii și nepoții. Copiii sunt răsplata dreptului, care lăstăresc ca roadele binecuvântate din pântecele matern.

Copiii reprezintă moștenirea și răsplata lui Dumnezeu față de părinți. Nașterea de copii este binecuvântarea lui Dumnezeu specială, așa cum ne va spune Sfânta Scriptură: „Te va iubi, te va binecuvânta, te va înmulți și va binecuvânta rodul pântecelui tău” (Deuteronom 7, 13). Domnul Dumnezeu a făgăduit că te va iubi și te va binecuvânta, că te va înmulți și îi va binecuvânta pe copii, pe urmașii săi.

Atanasie I. Skarmoghiani

Extras din „Mamele creștine ale Sfinților Trei Ierarhi”, traducere de Pr. Victor Manolache, Ed. Egumenița, Galați, 2012, pag. 13-14

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.