Cum îți refaci rinichii cu bicarbonat de sodiu

bicarbonat_de_sodiu

Rinichii au rolul de a filtra sângele, de a elimina toxinele si de a menţine echilibrul lichidelor. Dacă se îmbolnăvesc, tot organismul are de suferit, scrie unica.ro. Vezi cum îi poţi repara cu bicarbonat de sodiu.

Pancreasul este organul care produce cea mai mare parte a bicarbonatului de sodiu din organism, pentru a proteja rinichii în timpul digestiei, potrivit beextrahealthynow.com. Uneori, chiar si rinichii produc această enzime, in funcţie de tipul de dietă pe care îl ai. Dacă consumi multe zaharuri, grăsimi şi alte produse nesănătoase, rinichii şi pancreasul sunt suprasolicitaţi şi produc prea puţin bicarbonat de sodiu.

În aceste condiţii, dacă organismul tău nu are o cantitate normală din această substanţă, pentru a neutraliza acidul produs în timpul digestiei, rinichii tăi au de suferit şi pot apărea pietre. Pentru a evita aceste probleme, este indicat să foloseşti bicarbonatul de sodiu. Potrivit unui studiu al cercetătorilor britanici, bicarbonatul de sodiu este atât de eficient, încât opreşte complicaţiile renale ce pot duce la dializă.

Cum foloseşti bicarbonatul de sodiu

Rinichii produc în mod natural bicarbonat, mai ales atunci când pancreasul nu este eficient în acest proces. Sunt, însă, factori care fac ca rinichii să nu producă suficient din această substanţă şi îţi face corpul să devină prea acid. Când nu mai funcţionează bine, nu mai au nicio putere să înlăture aciditatea din sânge. Cercetătorii britanici au observat că bicarbonatul de sodiu, când este folosit cu un tratament pentru rinichi, poate încetini sau stopa cedarea acestor organe. După un studiu de 2 ani, specialiştii au constatat că doar 6,5% dintre participanţi mai aveau nevoie de dializă la finalul cercetătorilor.

Când este administrat pe cale orală, împreună cu dializa, bicarbonatul de sodiu ajunge direct în sânge şi face tratamentul mai eficient.

Acizii precum sulful, nitrogenul şi fosforul, care ajung în rinichi prin mâncare, trebuie să se combine cu un compus de bază pentru a fi neutralizaţi şi a ieşi din rinichi fără să îi lezeze. Bicarbonatul de sodiu este folosit în tratarea cancerului, pentru a ajuta la oprirea efectelor nocive ale chimioterapiei. Supradozele de toxine şi alte substanţe periculoase sunt, de asemenea, tratate cu bicarbonat de sodiu.

Tratamentul cu bicarbonat pentru rinichi

Fără îndoială sănătatea rinichilor este influenţată de dietă şi de stilul de viaţă. Totuşi, tratamentul cu bicarbonat de sodiu este foarte eficient şi ajută la rezolvarea afecţiunilor rinichilor.

Ia o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu şi las-o să se dizolve sub limbă. După prima zi, ia o linguriţă de bicarbonat de sodiu şi o jumătate de linguriţă de sare şi asigură-te că bei 1,5 litri de apă pe zi.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.