Cum luptăm cu cel rău

Candela-icoana

Trebuie să fim conștienți că, atunci când simțim că ne vine o slăbiciune sau că avem o anumită greutate, de cele mai multe ori nu e o stare reală și firească a lucrurilor, ci este o ispită și o intervenție directă din lumea spirituală. Să știm, deci, să răspundem pe măsură, în funcție de situație, dar întotdeauna cu smerenie.

Zis-a un bătrân: de te vei ingreuia cândva cu mancarea, atunci nevoiește-te cu un lucru oarecare, de-ți ostenește trupul ca să ți se usureze trupul tău mai înainte de noapte și nu vei vedea năluciri și visuri rele în somnul tău. Și așa fii luptător viteaz împotriva diavolului și dincotro te lovește acesta, dintr-acolo lovește-l și tu.

De te îngreuiaza cu mâncarea, îngreuiază-l pe el cu privegherea. Iar de te slăbeste cu somnul, slăbește-l și tu cu osteneala trupului. Iar de te înșeala cumva cu înălțarea, fă și tu un lucru oarecare, prin care să te necinstească oamenii; căci să știi aceasta, că de nimic nu se scârbește, nu se necăjește și nu se topește satana mai mult, ca de aceasta, când dorește însuși omul și iși iubește necinstea și smerenia.

Din Patericul Egiptean

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. COSTIN Paraschiv spune:

    Am citit în revista de la dunărea de jos GL prin anul 1998 cum să ne rugăm pentru a îndepărta răul de lîngă noi .Mi-a fost de mare ajutor .Cu fața spre apus se zice de 3 ori fugiți entități malefice abuzive sau instantanee din casa mea din trupul meu din sufletul meu din toată ființa mea .Tot o dată se face cu mîna dreaptă dinspre corp cu dosu mîinii semnu fugi.O durere instantanee este ceva abuziv adus prin farmece sau instantaneu o energie malefică spui fugi energie negativă abz sau nistantanee.dicezi în pustie sau în afara timpului.Am avurt o frică indusă și aici se spune fugi frică totu de 3 ori .Credincioșii înainte de a merge la biserică pot să se lepede de cele rele pentru a primi HAR Și DUH SFÎNT .Distribuiți toți pentru a ne uni cu HRISTOS .Fiți BINECUVÎNTAȚI .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.