Cum putem vindeca rănile lăsate de o suferință din dragoste

Uneori, după o mare iubire, nu mai avem curaj să mergem mai departe, să ne mai deschidem sufletul încă o dată. Cum putem vindeca rănile lăsate de o suferință din dragoste?

Părintele Teofil Paraian spunea că suferința e o mare taină. Degeaba ți-o explici teoretic, inima continuă să doară. Și orice sfat din afară rămâne tot în afară. Numai Dumnezeu poate vindeca astfel de răni, dacă consideră. Dar unele dintre ele nici nu trebuie să se vindece. Se întâmplă uneori ca inima ta să poată purta infinit de multe răni deschise. Capacitatea de suferință a omului e foarte mare. Dar nici nu trebuie să devenim atât de obsedați să se închidă rana, să uităm tot. Un eșec în dragoste nu trebuie să ne infirmizeze afectiv. Poți să duci o altă relație și cu o rană în inimă. Și cu mai multe răni în inimă. Dumnezeu îți da oricum puterea de a iubi din nou. Trebuie să mergi înainte, să ai curajul să te deschizi din nou, să incasezi din nou. N-ai voie să te oprești.

Extras din interviu cu Părintele Pantelimon de la Mănăstirea Oașa, Formula AS, nr. 973, anul 2011

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Metatron spune:

    Timpul te ajuta sa uiti, dar si te pune in garda sa numai crezi in oameni care sunt numai un zambet si in sufletul lor iti pregatesc groapa,se poate ca si o durere in suflet sa fie o legatura pentru viitor cu aceea persoana, stii cand te desparti de bunavoie de o persoana, nu mai te gandesti vreodata la ea, dar o legatura de orice fel, poate in viitor sa te uneasca cu aceea persoana, numai din simplu motiv de ai arata acelei persoane ca sa inselat cand te-a lasat, in functie de om sunt si lectiile de viata si la un om merge intr-un fel , la altul invers, eu ma vad pe mine ca daca ma lasat prima mea mare iubire, inca nu am uitato, dar de o paraseam eu sau ne desparteam de buna voie, nici numai vream sa stiu vreodata de ea, dar asa cum e acum , inca exista o legatura intre noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.