Cum sfârșesc cei care joacă și dansează pe la petreceri

Petrecere

O doamnă îmbrăcată în doliu, slăbită şi suferindă, povestea unui preot durerea ei de mamă. Avusese o singură fată care-i murise în urma unei răceli de la un bal.

După ce a îngropat-o, timp de două săptămâni mama moartei era îngrozită de un vis înspăimântător, căci se scula totdeauna tremurând din somn şi nu mai putea dormi cu nici un chip. După ce se duse la doctor, acesta îi dădu nişte pastile de dormit, însă fără nici un folos, căci visul acela îngrozitor pe care îl avea în fiecare noapte o chinuia mai rău, fiindcă nu putea nici să se mai trezească din somn din cauza pastilelor.

Ea venise la preot, să-i citească rugăciuni, să nu mai viseze aşa, că nu mai putea de frică. Ea îi povesti preotului visul care o chinuia zicând:

– O visez, părinte, aşa cum era în viaţă, dar mai ales jucând, muzica cântă şi lume multă dansează. Nu după mult timp vin nişte tineri negri înalţi drept la fiica mea, o iau şi începe fiecare să danseze cu ea. După un timp o pun să joace singură, un joc ţigănesc, un fel de căzăcească rusească şi nu o lasă deloc să se odihnească. Când oboseşte o lovesc cu bicele până când îi rup hainele de pe ea; cade jos, o ridică în bătaie şi din nou o pun să danseze toate dansurile moderne în strigătele lor de bucurie. Aşa o chinuiesc mereu, iar eu când o văd astfel bătută şi chinuită, mi se rupe inima, părinte. Ţip şi strig, sar, tremur din somn şi nu mai pot dormi nicidecum, nu mai sunt bună de nimic.

Preotul o întrebă atunci:

– A dansat fiica dumitale în viaţă? Femeia îi răspunde:

– Da, îi plăcea mult să se ducă la baluri, serate şi la toate jocurile. De multe ori mergeam şi eu cu ea, numai de dragul ei, era frumoasă, învăţase carte multă şi dansa aşa de elegant, că toţi o curtau. Îi făcea mare plăcere să joace, îi plăcea viaţa, părinte.

– Din ce cauză a murit? – întreabă preotul.

– A răcit la un bal – zise femeia – eu n-am fost atunci, a dansat mult, a transpirat şi a răcit, era prea pasionată, era tânără, părinte, când a murit împlinea 21 de ani. Preotul o întrebă:

– La înmormântare au venit şi prietenii ei de dans?

– N-a venit nici unul, deşi am luat muzica şi a cântat până la mormânt, şi a cântat tot ce-i plăcea ei.

– Dar de ce n-aţi luat un cor de la biserică, să cânte rugăciuni şi cântece sfinte de iertare a păcatelor?

– A fost şi ideea aceasta părinte, dar n-au vrut rudele, motivând că nu este şi tobă la cor ca s-o audă lumea. Omul la întristare nu ştie ce face. Nu ştiu de-o va ierta Dumnezeu, că mai mult eu sunt de vină, părinte.

Iată chinurile iadului în care se zbate o tânără căzută în cursa păcatelor de pe faţa pământului. Demonii o chinuiesc atât pe ea pentru păcatele săvârşite, cât şi pe mama cea ticăloasă care n-a învăţat-o calea cea dreaptă de urmat.

Sursa: Lumina pentru candela din suflet | FOTO: stirileprotv.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

7 răspunsuri

 1. Andrei spune:

  Este un articol foarte salb, facut fara minte!
  Nu dansul este pacat, Biserica nu ofera tinerilor din ziua de azi dinamica de care au nevoie, pe care o cere tineretea lor si deci normal ca ei se duc la discotecca si cauta acea dinamica.
  Oare Dumnezeu ne trimite in iad pt ca dansam, chiar si un dans mai provocator, Acesta este Dumnezeul crestinilor?
  Cu toata sitma si respectul , rusine sa va fie pentru articolul acesta!!!

  • Smaranda spune:

   Pentru mine este un articol bun, imi raspunde la intrebari pe care mi le-am pus de mult. Nu stiu daca te-ar interesa, dar eu is o impatimita a dansului de cand ma stiu si iti pot spune ca scopul pentru care dansezi conteaza foarte mult. Te poate ridica sau cobori doar intr-un simplu gest, pas sau gand. Si aici ma refer nu numai la ce se intampla vizibil la exterior, ci la interiorul tau. Acolo vei gasi multe raspunsuri. Intreaba-L direct pe Dumnezeu care-i treaba. Din pacate nu pot afirma ca dansul este doar dans, desi ma pot detasa foarte usor de toate atunci cand dansezi, am ajuns sa pot face asta mecanic.. Dumnezeu le-a facut bune pe toate si vrea ca tu sa te bucuri. El a binecuvantat inclusiv aceasta exprimare a bucuriei (vezi randuiala tainei cununiei religioase – dupa ce tinerii au cununile pe cap, acestia impreuna cu nasii, preotii inconjoara Sf. Masa cantand pasind in hora in semn de bucurie). Daca traiesti viata dupa legile crestinesti cu adevarat si de mana cu Hristos, crede-ma ca ai atata dinamica in viata ta ca nu stiu daca iti mai aduci aminte sa respiri. Si de fapt, nu ma crede..cauta tu singur, vei descoperi lucruri minunate! Mantuire iti doresc, cu tot dragul..

  • Boby spune:

   Andrei frate , voi tinerii doriti o biserica care sa se dea dupa voi nu voi sa va pliati dupa poruncile ei ! Articolul este o realitate fie ca vrei tu sau nu si acest lucru il vei vedea mai bine dupa moarte dar ma tem ca atunci sa nu fie prea tarziu !Si ca sa iti arat ca e asa , deschide scriptura la 1 corinteni cap 10 versetul 7 si vezi ce zice acolo ! Pe cine sa cred ? Pe tine sau ap. Pavel? Judeca singur !

  • Grigoraş spune:

   Dragă Andrei, fără minte este cel ce citeşte şi înțelege tot ce doreşte el.
   Biserica oferă TUTUROR VIAȚĂ ! Aşa-i că nu înțelegi ?

  • Getul spune:

   Andrei nu bate campii; nu este un articol, este o realitate, nu te minti singur….

 2. Bogdan spune:

  In articol nu e vorba de dans in sine, nu e vorba de placerea de a dansa. De exemplu eu nu ma duc la club niciodata – nu suport, pur si simplu, nici macar ideea – dar ma joc pe calculator. Si consider si asta un pacat, dar e limita mea de intelegere. Incanta ochiul, indulceste sufletul, si e totusi pacat desi nu creaza mandrie in lume. Cateodata mai creaza ceva mandrie – cat e de bun personajul tau fata de al altora. Dar nu e o mandrie reala, pentru ca nu se refera la ceva real, substantial precum statut social, functie, bani etc. Pentru ca atunci cand mintea nu merge spre Dumnezeu e pacat…
  Dar, reintorcandu-ma la ideea articolului. Unde se afla pacatul, e – dincolo de faptul ca mintea nu merge spre Dumnezeu – in sistemul de valori al celor de la distractie, si anume slava desarta: ei cred ca sunt superiori altora. Ei nu se duc la club ca sa se distreze. Nici nu cred sa fie vorba, vreodata, de distractie. Clubul este o arena, o intrecere sociala – unde conteaza mai intai cat esti de impertinent, apoi cum esti imbracat, ce masina ai parcat afara, si abia marginal cat esti de bogat. Poti fii milionar, dar daca stai intr-un colt si nu iesi in evidenta nu participi la lumea lor. Nu-i „faci din vorbe”, nu se vede pe tine aroganta aceea demonica, n-ai valoare, nu existi. Nu existi nici acolo, si nu existi nici in afara clubului, esti marginalizat. Iata deci unde se afla pacatul „distractiei”: in aroganta. Ei nu realizeaza ca se duc la club mai mult dintr-o obligatie fata de grup, care devine fata de ei insisi: sa fie performanti, sa se alinieze cerintelor grupului, si, crezand ca sunt si foarte buni la chestia asta, o fac cu zambetul pe buze. Dar n-am inteles niciodata ceea ce ei numesc „distractie”.

  • Gianni spune:

   Bogdan, felicitări! Este o …față a ceea ce se numește generic „distracție”! Să se știe că în Vechiul Testament poporul ales își manifesta bucuria și prin dans! A fost și un dans ritual! Articolul scoate în evidență motivul pt care dansezi, dar și felul în care dansezi. Dansul astăzi este strict senzual, plin de erotism. Ăsta este păcatul, dansul acesta ne îndeamnă la sex! Știm ce se întâmplă la discoteci, baluri, cluburi sau pe lângă ele! Dans erotic, băutură,….! Aduc aminte ce s-a întâmplat cu Sf. Ioan Botezătorul când Irod s-a îmbătat iar Salomeea a dansat erotic! Astfel apare păcatul! Articolul, cred, despre pericolul acesta vorbește! În rest, fiecare cu demonii săi! Dar și cu plata sa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.