CUTREMURĂTOR! Îngrijitoare românce din Italia, internate la „BALAMUC”!

badante-anziano

În spitalele de neuropsihiatrie din România, multe dintre pacientele care vin periodic la consult sunt femei care au lucrat mulți ani în străinătate, la îngrijirea bătrânilor, aşa zisele “badante”. Îmbătrânite înainte de vârstă, cu sufletul pustiit şi cu ochii goi, “badantele” plătesc acum scump anii de chin printre străini. Sunt unele care au lucrat şi luni întregi fără pauză, iar asta şi-a pus amprenta pe psihicul lor. Totul pentru câteva sute de euro, pe care să le trimită acasă familiilor.

“Fiecare dintre ele are o poveste impresionantă, tristă. De multe ori au fost umilite de bătrânii pe care îi îngrijeau sau de copiii acestora. O doamnă din Buzău a schimbat de trei ori locul de muncă într-un an. Ghinionistă, i-au murit bătrânii la scurt timp după ce se angaja. Asta a marcat-o. Pe o alta, bătrânul de care îngrijea a vrut să o violeze. A plecat de ruşine, nici măcar nu a mers să facă plângere”, spune un medic de la o clinică particulară de neuropsihiatrie din Iaşi.

Româncă-în-Italia-pe-post-de-BADANTE

Într-adevăr, nu de puţine ori, femeile au fost umilite pentru banii pe care îi primeau. Nu de puţine ori viaţa le-a fost pusă în pericol, de bătrâni senili, cu care şi-au mâncat ani din viaţă. Sau viaţa!

Recent, o femeie de 61 de ani, Letiţia Negoi, a fost acuzată, până în acest moment pe nedrept, că ar fi ucis-o pe bătrâna pe care o îngrijea.

“Badanta” a stat aproape o lună după gratii, judecătorii hotărând totuşi să fie eliberată. Cazul este însă şi acum pe rol, iar Letiţia Negoi nu are voie să părăsească localitatea de rezidenţă. De lucrat, este greu să mai lucreze în astfel de condiţii.

LETTURA-LIBRI

Din păcate, femeile care au plecat să câştige o pâine mai albă au plătit cu lacrimi mari cât pumnul pentriu banii primiţi. Nu vor încasa pensii speciale, poate că multe dintre ele nici nu vor putea să se bucure prea mult de pensie.

Raspanditi aceste povesti triste, poate asa ajung si la urechile celor care au jefuit aceasta tara, in ultimii 26 de ani si isi vor da seama, macar in ultimul ceas, de gravitatea faptelor si se vor opri!

Un articol de BLASTINGNEWS.COM

loading...

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Dorina Cavasdan spune:

    Si eu fac aceasta munca,si trebuie sa marturisesc ca e foarte grea,e grea fiindca trebuie sa stai 24/24 la dispozitia unei persoane,s-o numesc dificila pentru a nu uza altfel de termeni,si cu cat esti mai umila cu atat te foloseste mai mult1 Arsenie Boca spunea in previziunile sale ca multi romani vor pleca inafara granitelor pentru a castiga un ban,dar ne-a indemnat sa nu ne pierdem demnitatea!!!

  2. Daniela spune:

    Celor care ne conduc nu le pasa pentru ca și-au pierdut și ultima fărâma de umanitate pe cere o aveau. Nici dacă n-ar mai fi nimeni in viața pe lume in afara de ei, tot nu i-ar impresiona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.