Dacă în familie soțul bea sau bate, acesta este un semn că în inima soției lui nu este destulă înțelepciune și iubire adevărată

Un duhovnic foarte încercat pe care am avut fericirea de a-l cunoaște spunea că dacă în familie soțul bea sau bate, acesta este un semn că în inima soției lui nu este destulă înțelepciune și iubire adevărată. Oamenii contemporani sunt foarte slabi, egoiști, înclinați spre tot felul de vicii… Îndată ce cumpăna iubirii femeiești înclină spre copii ori spre oricine altcineva (orice altceva), soțul, rămas fără purtarea de grijă a soției, începe să se ofilească la fel ca planta lipsită de lumina soarelui. Dimpotrivă, o soție prevăzătoare, inteligentă, virtuasă va rămâne concentrată constant asupra inimii soțului, nu-l va lăsa să simtă că grija ei s-a împuținat, așa încât el să se simtă satisfăcut, bucuros și, bineînțeles, să-i plătească soției sale cu aceeași monedă, arătându-se adevărat cap duhovnicesc al unirii date de Dumnezeu.

Protoiereul Artemie Vladimirov

Scrii că soțul tău îi place băutura peste măsură, iar tu te porți crud cu el, îl bați atunci când este beat. Cu bătaia nu obții nimic, ci mai rău o să-l necăjești. Mai bine roagă-te pentru el, cu credință și cu osârdie, Sfântului Ioan, Botezătorului Domnului, și mucenicului Bonifatie, ca Atotbunul Domn, pentru rugăciunile bineplăcuților Săi, să-l abată de pe calea cea pierzătoare cu judecățile pe care singur le știe și să-l întoarcă pe calea vieții de trezie și înfrânare.

Extras din „Cum să întemeiem o familie ortodoxă”, București, Ed.. Cartea Ortodoxa, 2011, pag. 126-127

loading...

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. Gigi spune:

    adevarate vorbe

  2. paul spune:

    Sunt de acord cu ce spuneti voi, dar nu fiti ca si SJW din Vest care insinueaza ca violenta in familie e doar barbat-femeie. E si femeie-barbat si inca foarte des. Nu doar din experienta personala a parimtilor da si din statistici care arata exact acest lucru.

  3. Lavinia spune:

    Nu va suparati, dar a lovi pe cineva nu are nicio scuza!!!! Sa faca ea cate o face, tu ca barbat (fiind superior ca forta fizica) nu ai dreptul sa lovesti o femeie. Daca nu iti mai place de ea sau nu o mai iubesti, nu te tine nimeni alaturi de ea, esti liber sa pleci. NU MAI SCUZATI VIOLENTA !!! Femeie trebuie ocrotita si iubita din tot sufletul, nu batuta. Cu atat mai mult cand vin si copiii, e normal ca atentia ei sa fie indreptata catre pruncii care au nevoie de ea in primul rand si sa nu ii mai poata oferi sotului aceeqasi atentie. Ca sa nu mai vorbim si de noptile nedormite si grijile si stresul de a avea in mainile tale o fiinta total dependenta de tine, pe care nu o poti lasa deoparte ca sa ii acorzi sotului cata atentie vrea el. Daca sotul nu e constient de asta, atunci nu e suficient de matur !!! Daca mai si bea de rupe, atunci cum poate avea pretentii de la sotie. Sa-si faca el datoria lui de cap al familiei si de ocrotitor al sotiei si copiilor si atunci o sa vada el ca primeste si atentie si iubire, atunci cand se poate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.