Dacă preoții n-ar păcătui, nu i-ar ierta deloc pe păcătoşi, ci, ajungând neomenoşi, i-ar smulge pe toţi din Biserică

Şi căderea preoţilor în păcate se întâmplă după rânduiala lui Dumnezeu. Şi ascultă cum! Dacă n-ar păcătui dascălii şi preoţii, dacă n-ar fi supuşi patimilor lumeşti, ar fi neomenoşi cu ceilalţi oameni şi neiertători. Dar Dumnezeu a făcut ca să fie robi patimilor şi preoţii şi conducătorii, pentru ca să fie iertători cu alţii, de vreme ce şi ei păcătuiesc.

Şi aşa a rânduit Dumnezeu totdeauna, nu numai acum, ci şi mai de mult; a îngăduit să cadă în păcate cei cărora avea să le încredinţeze conducerea Bisericii şi a poporului, ca, datorită greşelilor lor, să fie buni cu alţii. Dacă ei n-ar păcătui, nu i-ar ierta deloc pe păcătoşi, ci, ajungând neomenoşi, i-ar smulge pe toţi din Biserică.

Sfântul Ioan Gură de Aur

Extras din ”Predici la sărbători împărăteşti şi Cuvântări de laudă la sfinţi”, Ed. Basilica, Bucureşti, 2015, pag. 575

loading...

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Dorina V. spune:

    Sunt si duhovnici pacatosi dar care isi mascheaza cu viclenie pacatele si o fac pe sfintii.Multi credinciosi si.au pierdut credinta din cauza unor duhovnici din manastirea Petru Voda- care este Organizatie Legionara. Desi ei nu sunt corecti,le cere ucenicilor sa fie exemplari…Dar asta n.ui tot….ucenicii sunt supusi la niste incercari supraomenesti, sunt dati spre incercare direct diavolior …si duhovnicii asista la chinul ucenicilor razand.Cine stie in zia de azi sa se lupte direct cu diavolul? Iar acestia nu.i invata nimic despre aceasta lupta…pentru ca nici ei nu stiu….Acesti duhovnici Legionari- nu au mila de nimeni.Ei se cred -Garda de fier- dar isi ascund aceasta identitate ca sa nu fuga lumea de ei….Te atrag cu viclenie in anturajul lor si dupa o perioada cand cred ei ca ti.au prins in capcana incep sa puna diavolii pe tine…( majoritatea sunt fosti Ioghini- care inca se folosesc de fortele oculte ca sa distruga sufletele oamenilor).Acestia sunt defapt niste ANTIHRISTI. Multi ucenici au ajuns in spitalul de nebuni din cauza lor. Si eu am fost o victima a lor si mai cunosc inca multi care se chinue din cauza lor. Nimeni nu ia atitudine pentru ca se tem de ei, diavolul inpersoana le este aliat. Dorina.V.

  2. Metatron spune:

    Dorina, vorbeste diavolul prin gura ta? il ard rugaciunile de-la manastirea Petru Voda?
    Totusi cu ce drept te erijezi in judecatoare? esti cumva atotstiutoare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.