Dan Puric: „O credință puternică și adevărată se naște în România”

Dan Puric consideră că inventarea „Știrilor de la ora 5” de către postul de televiziune Pro TV a fost un act „de infestare” al poporului român. În urmă cu câțiva ani, mogulul Pro TV, Adrian Sârbu, a spus că a inventat știrile de la ora 5 ca un „experiment” pe poporul român.

Actorul consideră că telenovelele și alte emisiuni de „divertisment” au avut o influență nefastă asupra românilor.

„Televiziunile care au făcut porcăria au schimbat receptorii. Dă-i carbogazoase copilului la naștere și apoi la 8 ani dă-i apă de izvor… Nu sunt în stare să recunoască o piesă ca lumea. Păi dacă au apărut desene animate cu săruturi între homosexuali și lesbiene… Și mai sunt plătiți doctori, antropologi… Este un țesut, un întreg organism infestat.

În primul rând, poporul român a fost stricat cu telenovele, apoi cu emisiunile cu prostituate, apoi alea cu securiști. S-a creat un glod în interior. Cinematografia noastră este de joasă calitate. Pentru asta s-a murit în pușcării? Ca să vezi un caz social cu niște avorturi? Asta ai văzut tu în România, un spital jegos? Fellini a filmat toată sărăcia Italiei după război, dar era genial că a filmat sărăcia, nu mizerabilitatea.

Știrile de la ora 5… sunt primul act de infestare pe care l-a făcut PRO TV-ul. Știrile de ora 5… învață-i pe oameni cu abjecții, cu crime. Distruge-le sistemul nervos. Asta avea nevoie țara? Să afle că s-au tăiat unii pe undeva?”, s-a întrebat actorul Teatrului Național din București.

Într-o emisiune difuzată la postul Mondo TV, actorul a declarat că după 1989 a fost aplicată o adevărată strategie pentru ca actele de cultură să fie „infestate cu ordinării patologice, sexuale”.

„După 1989, toate festivalurile de teatru, s-a plătit bine pentru a fi infestate cu ordinării pe scenă, patologice, sexuale. Și pe urmă a fost cultivată o hoardă de critici și criticărese, cu creierul atâta, educate să fie agresive și să fie promoveze genul ăsta de infecție și să biciuiască orice formă de reacție naturală. Spațiul pentru arta normală, curată, în România, este nul. Mă uit la directorii de teatru, neavând cultură, demnitate, bagă în scenă tot felul de infecții, pe motiv că asta vrea publicul. Dar de unde știi că asta vrea publicul?”, se întreabă Puric.

Dan Puric consideră că România are un guvern aproximativ, o intelectualitate aproximativă. Totuși, actorul vede o speranță: „o credință puternică și adevărată se naște în România”.

„De ce s-a mediatizat cazul cu dementa aceea de la metrou? Ca să-ți dărâme sistemul nervors. Ca să dărâmi sistemul nervos, îi dai tot timpul dureri de genul acesta. Dacă vrei să rupi un caracter, dă-i lucruri aproximative: avem un guvern aproximativ, intelectualitate aproximativă…

Procesul de devastare umană a început. Procesul de degradare a început și e rapid. Țara trebuie demobilizată, spart totul, oamenii răvășiți, despărțiți, trebuie create conflicte între oameni.

Pe de altă parte, eu văd ca-n Apocalipsă, o credință puternică și adevărată se naște în România. Subteran. Pe de-o parte văd tinerii rătăciți, pe de altă parte văd un fenomen de trezire cum n-am mai văzut vreodată. Suntem țara în care se construiesc biserici. În timp ce vorbim, în Franța se dărâmă biserici. Noi deocamdată construim”, a încheiat Puric.

Sursa: activenews.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.