Deputaţii vor să interzică cruciuliţele şi odorizantele de pe parbriz. Altă treabă nu au!

Cruciulite parbriz masina

Deputaţii vor să interzică sistemele de lumini suplimentare de pe tiruri, pentru că ajung să provoace accidente grave prin orbirea participanţilor la trafic.

Totodată, parlamentarii susţin că ar trebui să se interzică şi crucile de pe parbrize, pentru că blochează vizibilitatea şoferilor.

Deputatul Liviu Harbuz susţine că ar trebui interzise crucile agăţate la oglinda retrovizoare. „Acestea împiedică vizibilitatea, dacă virezi şi te uiţi în lateral, alea sunt în balans şi nu mai vezi nimic”, spune Liviu Harbuz.

Potrivit Poliţiei Rutiere, legislaţia prevede că tot ce înseamnă obturarea imaginii pe parbriz, pe lunetă şi pe geamurile laterale este sancţionat cu amendă între 9 şi 20 de puncte. „Practic, un şofer depistat cu obiecte care îi împiedică vizibilitatea poate plăti o sancţiune minimă de 472 de lei”, a declarat Lucian Hadade, agent Poliţia Rutieră, lider Sindicatul ProLex, pentru ziarulring.ro.

„Noi, la cursurile de conducere defensivă, avem un capitol foarte detaliat legat de elementele decorative pe care le au şoferii în parbriz, şi nu vorbim numai de cruci, papiţoi, odorizante. Mai sunt unii care au şi CD-urile alea de pe vremuri, despre care credeau ei că-i feresc de radar, mai au unii în interiorul maşinii neoane, lumini roşii, albe. Chiar şi un odorizant pe care îl ai la oglindă îţi blochează anumite unghiuri de vizibilitate. Am văzut şi eu maşini cu foarte multe cruci nu numai la retrovizoare, ci şi pe stânga, şi pe dreapta. Nu ştiu ce spune Codul rutier despre acest aspect, dar nu cred că este foarte drastică sancţiunea, ar trebui să se modifice ceva, să fie mai aspră. Eu aş recomanda acest lucru”, spune şi Vali Porcişteanu, pilot de raliuri. (Sursa: stiripesurse.ro)

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.