Duhoarea IADULUI – „Cine se îndoiește de acest adevăr, să asculte această povestire înfricoșetoare”

monah_120

Aducem un exemplu de la parintii pustiei.

Atata duhoare exista in iad, incat, daca ar fi cu putinta sa vina in lumea noastra unul dintre osanditii de acolo, tot aerul s-ar imputi si multime de oameni s-ar sufoca. Cine se indoieste de acest adevar, sa asculte aceasta povestire infricosetoare:

„Odata traiau doi frati dupa trup, sub calauzirea unui duhovnic care le vorbea deseori despre suferintele iadului. Unul dintre ei s-a infricosat auzind acestea si, ca sa se mantuiasca, s-a hotarat sa se faca monah. Iar celalalt, necrezand in cele spuse de duhovnic, a ramas in lume, facand tot felul de pacate. Dupa cativa ani, i s-a apropiat sfarsitul vietii. Atunci, fratele sau, monahul, intalnindu-se cu el, l-a rugat ca dupa moarte sa vina la el si sa-i spuna cum este acolo si daca exista cu adevarat chinuri in iad, asa cum le-a povestit duhovnicul lor.

Dupa un timp, intr-o noapte, fratele cel mort care traise in lume, a aparut in fata monahului. Atunci acesta l-a intrebat: „Te rog, frate, spune-mi adevarul, exista in iad acele chinuri infricosetoare despre care ne spuneau cartile si duhovnicul nostru, sau au fost scrise doar ca sa sperie?”.

Atunci fratele sau care murise i-a raspuns:

-Chinurile iadului sunt de mii de ori mai infricosetoare decat este scris. Toate limbile lumii la un loc nu pot sa povesteasca aceste suferinte.

Monahul l-a intrebat din nou:

-N-as putea si eu incerca putin din ele ca sa cred cele ce-mi spui?

Fratele sau i-a zis:

-Prin ce simt vrei sa faci aceasta incercare ?

Si monahul i-a spus:

-Eu sunt foarte mic la suflet si mi-e teama ca nu cumva sa mor daca vad cu ochii mei sau daca ating cu mainile, ci mai bine sa miros putin cum este acolo.

Atunci fratele sau mort si-a scuturat putin vesmantul si a iesit o asemenea duhoare, incat monahii din acea manastire nu au putut-o suferi si fugeau in dreapta si-n stanga ca smintitii. Si, din aceasta cauza, au plecat din acele tinuturi si au construit manastire in alt loc”.

Extras din „Viața după moarte”, Noi mărturii cutremurătoare

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.