Duhovnic bun e numai acela rău! Numai cel riguros, care ţine cont de ce învăţături

Duhovnic bun e numai acela rău! Numai cel riguros, care ţine cont de ce învăţături i-a dat Duhul Sfânt, în Molitfelnic, în Aghiasmatar şi-n toate cărţile noastre. Ăla care-ţi dă împărtăşania prea deasă, să iei împărtăşania cum iei ciorba, în fiecare zi, ăla nu-i duhovnic.

Părintele Adrian Făgeţeanu

Extras din Viaţa mea. Mărturia mea, Interviuri de Andrei Dârlău, volum coordonat de Ciprian Voicilă, Ed. Areopag, București, 2011, pag. 63

loading...

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. iertare dar daca tu ei sfanta impartasanie ca o ciorba, e ciorba.Cred ca dupa ce ai fost oprit de la sfanta impartasanie 10 ani si ai plans ,interior nu sa te vada lumea,ci Domnul ,in tot acest timp ,nu mai iei ciorba.Dar iertata sa mi fie intrebarea, te impartasesti pentru ca esti sfant? Atunci cred ca [poti s o iei ca si sf Maria Egipteanca inainte de a muri.Dar daca esti bolnav iei medicamente in fiecare zi? Pai de ce? Ca daca iei zilnic e tot ciorba .Dar daca te impartasesti pentru ca esti bolnav sufleteste si nu poti fara Hristos sa te vindeci atunci stii cu ce te impartasesti si nu te mai gandesti ca e ciorba.Iertare!

  2. Oricum eu cred ca aceasta este o intelegere intre duhovnic si fiu duhovnicesc carora le revine raspunderea.In fata lui Hristos vor sta ei doi nu noi de pe margine care i am judecat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.