Este păcat să facem baie sau să ne spălăm la cap în duminici şi sărbători, adică în toate zilele însemnate cu cruce roşie pe calendarul bisericesc?

spalare-la-cap-par-baie

Nu este specificat clar nicaieri in invatatura de credinta a Bisericii daca e pacat sau nu. Cel putin eu nu am gasit pana acum.

Daca insa legam lucrurile, duminica si sarbatoarea sunt zile in care trebuie sa ne ingrijim mai mult de suflet, iar de trup doar cu strictul necesar. Asa se face ca trebuie sa evitam orice grija lumeasca deosebita cum este si baia. Facand asa nu avem indoiala ca o fi sau n-o fi pacat ce am facut noi. La fel se pune problema si pentru spalatul la cap.

Articol relatat de parohiamacin4.org

loading...

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. Metatron spune:

    Nu cred nici eu ca e pacat sa te speli pe cap sau sa faci dush, dar cred ca ar fii pacat sa faci alte lucruri, cum e spalatul cu masina de spalat, maturatul prin casa si altele lucruri care le poti face in timpul saptamani si pot suferi amanare, pana la urma si diavolul cu astfel de detali , indeparteaza pe om de Dumnezeu.

  2. Florin Giurcă spune:

    Singura logică ar fi dacă te-ai miruit la sfârșitul slujbei n-ar fi potrivit să te speli pe cap.

  3. Mara Petrea spune:

    Dacă, creștinul va participa la Sfânta Liturghie, atunci, în mod firesc, nu vai mai simți nevoia sa facă lucrurile din zilele obișnuite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.