Eu nu suport înmormântarea asta a noastră… Îl pui în groapă și îi dai drumul!

Stau saracele babute si impart prosoape, colacei, poduri, podete. Eu nu suport inmormantarea asta a noastra, pentru toate scamatoriile din ea. Eu nu ma duc, nu sunt adeptul lor. Ar trebui ingropat mortul, dupa principiul bisericii: i-ai batut copârșeul in cuie, l-ai prohodit, il duci la biserica, il pui in groapa si ii dai drumul! Restul teatrului si arta populara traditionala, s-o faca babele dupa ce pleaca preotul.

Cat vor ele… sa sparga cani, sa arunce vin, sa taie gaini, sa rupa usi, sa sparga geamuri.. toate tipicurile lor, de ce? Pentru ca mortul este obligat din viata sa plece cu doua porunci: „Sa-l iubesti pe Dumnezeu!” si „N-ai avut Biserica de Mama, nu-l ai pe Dumnezeu de Tata!” Caci tu ca preot spui asa: „Pomeneste, Doamne, pe toti cei adormiti in nadejdea invierii si credintei vesnice!” Pai, daca el a murit la bufet cu sticla in mana, tapan de beat sau sub pat la Ilena in timp ce curvea, ca a facut infarct..Ala ajunge in Rai? Ala sta cu dracul din prima la racoare, nu mai are treaba: „EI DOI SI-O UMBRELA!” Deci asta il asteapta, asta e chemarea lui, pentru asta s-a luptat o viata!

Parintele Calistrat Chifan

loading...

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

 1. Margareta spune:

  Ascultati aici o foarte folositoare predica parintelui Gheorghe Anitulesei referitoare la inmormantarea facuta dupa invatatura Bisericii.
  https://www.youtube.com/watch?v=7OS6S-DYURc
  https://www.youtube.com/watch?v=vIy4DEo4ME4
  https://www.youtube.com/watch?v=DjRYwrqDih4

 2. Ana spune:

  Nici eu nu sunt adepta acelor inmormantari teatrale si cu un scenariu complet. Consider ca acest lucru ar trebui facut simplu si decent.
  Si mai am multe lucruri cu care nu sunt de acord cu biserica noastra ortodoxă, dar poate la un moment dat o sa existe un preot …parinte spiritual care sa imi poata raspunde la aceste intrebari.
  Pana atunci eu cred in Dumnezeu si Iisus! Atat…

 1. 6 aprilie 2017

  […] Cat vor ele… sa sparga cani, sa arunce vin, sa taie gaini, sa rupa usi, sa sparga geamuri…toate tipicurile lor, de ce? Pentru ca mortul este obligat din viata sa plece cu doua porunci: „Sa-l iubesti pe Dumnezeu!” si „N-ai avut Biserica de Mama, nu-l ai pe Dumnezeu de Tata!” Caci tu ca preot spui asa: „Pomeneste, Doamne, pe toti cei adormiti in nadejdea invierii si credintei vesnice!” Pai, daca el a murit la bufet cu sticla in mana, tapan de beat sau sub pat la Ilena in timp ce curvea, ca a facut infarct..Ala ajunge in Rai? Ala sta cu dracul din prima la racoare, nu mai are treaba: „EI DOI SI-O UMBRELA!” Deci asta il asteapta, asta e chemarea lui, pentru asta s-a luptat o viata!” ne marturiseste Parintele Calistrat Chifan in ganduridinierusalim.com. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.