Excelență, crucea nu este un ”rahat”!

2015-09-04 07.10.33

Reprezentantul islamului în Capitală, imamul Aziz Beşir Osman, se declară extrem de nemulţumit de gestul celor doi tineri care au pus o cruce de peste 200 de ani vechime, adusă din Moldova, având 2,3 m şi 1,2 tone, pe locul in București pe care se dorește ridicarea celei mai mari moschei din Europa.

Imamul îi acuză de şovinism. De asemenea, precizează că astfel de proteste nu au niciun efect şi nu împiedică ridicarea moscheii. “Nu ştiu ce tot caută oamenii ăştia acolo. Cred că sunt bolnavi mintal, altfel nu îmi explic. Aceşti oameni urmăresc să strice relaţiile diplomatice cu ţările islamice. Păi, judecă normal? Este posibil şovinismul acesta în secolul XXI? Credeţi că au supt lapte curat de la mamele lor? Nu cred că sunt influenţaţi de nimeni, o fac de capul lor, dar dacă, într-adevăr, există persoane care îi întărâtă, acestea sunt la fel ca ei. Nici porcii, nici crucea nu au vreo influenţă asupra terenului. Acesta se curăţă şi acolo se va construi moscheea. Şi Potopul a umplut pământul de rahat şi tot s-a construit după el. Uite ce au făcut în Occident astfel de oameni. Au provocat conflicte acolo (n.r. – în statele musulmane), au deschis răni, iar acum au venit toţi pe capul lor şi statele occidentale sunt obligate să aibă grijă de ei. Aşa o să se întâmple şi la noi”, a declarat Aziz Beşir Osman, citat de Ziarul Ring.

Nota mea: Strict din punct de vedere al comunicării publice, mă tem că utilizarea cuvântului ”rahat” atunci când în cauză este vorba de o cruce îl descalifică pe imamul Aziz Beşir Osman. La fel, dacă domnia sa nu are vreo diplomă de doctor psihiatru mă tem că utilizarea sintagmei ”bolnavi mintali” nu face decât să alimenteze divergențele, iar domnia sa în loc să le aplaneze le inflamează.

Consider limbajul imamului Aziz Beşir Osman nedemn de un lider spiritual și îl sfătuiesc ca data viitoare să se abțină să se mai exprime public. Sunt convins că are lângă domnia sa oameni cu mult mai înțelepți care pot aborda altfel subiectul. Dacă nu este de acord cu gestul creștinilor se poate adresa autorităților, fără să jignească un simbol creștin. Ca să nu mai zic că Potopul a umplut pământul de apă, nu de rahat. Sau cel puțin așa știam eu.

FOTO: crucea amplasată de mai mulți tineri în București, facebook.com

Sursa: dantanasa.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.