Faceţi soților mâncare de post, nu stați cu gura pe ei, nu-i cicăliți, nu urlați, nu țipați pentru că în post este mai mare ispita și încercarea

Faceţi sotilor mancare de post, nu stati cu gura pe ei, nu-i cicaliti, nu urlati, nu tipati pentru ca in post este mai mare ispita si incercarea. Fiţi mai blajine, fiţi mai blande, fiţi mai intelegatoare, si chiar eliminati acea fraza pur ortodoxa: „De Dumnezeu nu ma las, dar de tine ma las!” Daca te lasi de barbat si crezi ca esti cu Dumnezeu, si de Dumnezeu te-ai lasat.

Fiindca tu calci una dintre tainele cununiei, una dintre cele 7 despre care Scriptura spune asa: Ce a unit Dumnezeu, omul sa nu desparta! Deci tu nu poti sa fii ortodoxa dând cu piciorul la barbatul tau sau invers. Familia a postit in rai impreuna, si cand a cazut, a cazut impreuna! Apostolul Pavel ne-a dat o sansa: Femeia credinciosa, sfinteste pe barbatul pacatos si barbatul credincios, sfinteste femeia pacatoasa! Trebui sa fiti putin intelepte si ingaduitoare, atunci cand barbatul zice:

– Nu-i mancarea prea buna, ce tot ma tii pe cartofi?

– Dar de ce puiu’, ce nu-ti place? Hai gusta sa vezi si daca mai vrei ceva eu iti mai fac! Daca il iei cu bunatate, il aduci si pe el la imapartasit!

Parintele Calistrat Chifan

loading...

De asemenea, ai putea dori...

8 răspunsuri

 1. Larisa spune:

  Fii atent cate spune biblia despre rolul barbatului: Nevestelor, fiţi supuse bărbaţilor voştri ca Domnului, 23 căci bărbatul este capul nevestei, după cum şi Hristos este capul Bisericii, El, Mântuitorul trupului. 24 Şi, după cum Biserica este supusă lui Hristos, tot aşa şi nevestele să fie supuse bărbaţilor lor în toate lucrurile. 25 Bărbaţilor, iubiţi-vă nevestele cum a iubit şi Hristos Biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea, 26 ca s-o sfinţească, după ce a curăţit-o prin botezul cu apă prin Cuvânt, 27 ca să înfăţişeze înaintea Lui această Biserică, slăvită, fără pată, fără zbârcitură sau altceva de felul acesta, ci sfântă şi fără prihană. 28 Tot aşa trebuie să-şi iubească şi bărbaţii nevestele, ca pe trupurile lor. Cine îşi iubeşte nevasta se iubeşte pe sine însuşi. 29 Căci nimeni nu şi-a urât vreodată trupul lui, ci îl hrăneşte, îl îngrijeşte cu drag, ca şi Hristos Biserica; 30 pentru că noi suntem mădulare ale trupului Lui, carne din carnea Lui şi os din oasele Lui. 31 „De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mamă-sa şi se va lipi de nevastă-sa, şi cei doi vor fi un singur trup.” 32 Taina aceasta este mare (vorbesc despre Hristos şi despre Biserică). 33 Încolo, fiecare din voi să-şi iubească nevasta ca pe sine; şi nevasta să se teamă de bărbat.

 2. Irina spune:

  Despre barbati nu se spune nimic? Ca ei au drepturi in continuare sa-si maltrateze nevestele si copiii si ca stau ca niste puturosi si nu fac nimic (decat copii,de cate ori au chef). Consider ca asta este problema cea mai grava,dar vad ca nu se pomeneste nimic.

 3. Misa spune:

  Si daca ce „a unit Dumnezeu, omul sa nu desparta”, atunci de ce biserica accepta sa oficieze si casatorii intre persoane despartite? Cei divortati nu ar trebui sa mai aiba dreptul sa se casatoreasca religios.

 4. Maria spune:

  A grait un barbat. Doamne cum isi mai tin partea unii altora!

 5. Metatron spune:

  Unele femei cred ca pot obtine cu forta verbala ceva de-la barbat, niciodata nupot ingenunchia barbatul, barbatul daca vede ca femeia face figuri, o lasa si plateste pealta pentru a se simti bine, cu vorba buna si drag de sot , sotiile pot avea viata implinita langa barbat.
  @Maria ce femeie inteleapta esti, se vede ca te-a intepat cel putin un barbat in viata ta, poate ai meritato, mediteaza la asta.
  @Irina ai barbatul pe care il meriti , daca nustii sa fii smerita si cuminte, pariez ca ai gura ca o mitraliera :))

 6. Femeia Batuta spune:

  Parinte, mai incet cu femeia care lasa pe barbat nu e ortodoxa,. Eu am fost nevoita sa fug de acasa ca ma batea pana imi invinetea tot corpul (pe fata nu dadea, sa nu vada lumea) si se oprea numai dupa ce ii amortea lui bratul de efort.
  Si daca tot ma judeci si imi spui ca nu sunt ortodoxa, afla ca dupa ce am fugit de acasa, nemernicul si-a batut propria mama, si nu odata. Nu scrie nicaieri ca mantuirea inseamna sa fii calcata in picoare de sot cu orice ocazie. Biserica n-are timp de femeile batute, barbatii sunt mult mai importanti.

 7. Ada spune:

  @ femeia „batucita”, vezi ca exista invataturi si despre cum sa iti alegi perechea..normal nu le stii, nu te-au interesat. Alta data deschide ochii, si nu mai alege dupa cum iti dicteaza hormonii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.