„Fiind răpit până la al treilea Cer, el a auzit acolo cuvinte ce nu e dat omului a spune”

Din toate aceste denumiri date stării drepţilor dincolo de mormânt, unele precum Rai sau sânul lui Avraam, sunt pentru locul de fericire al sfinţilor în prima perioadă, iar numele de Cer şi celelalte numiri sunt date pentru locul mântuirii în a doua perioadă.

Găsim în cuvintele Sfântului Apostol Pavel mărturisire despre împărţirea vieţii de dincolo de mormânt în două perioade: fiind răpit până la al treilea Cer, el a auzit acolo cuvinte ce nu e dat omului a spune. Aceasta e prima perioadă a vieţii de dincolo de mormânt, viaţă a cărei fericire este nedeplină faţă de cealaltă ce va să fie. El ne mai învaţă că Dumnezeu a pregătit drepţilor o fericire cum nu s-a mai cunoscut pe Pământ, cum ochiul n-a văzut, nici urechea n-a auzit şi de care omul, pe Pământ, nu-şi poate face nicio închipuire. Aceasta este a doua perioadă a vieţii fericite de dincolo de mormânt, fericirea desăvârşită.

Deci, după cuvintele Apostolului, a doua perioadă a vieţii în Rai nu este acel al treilea Cer, ci o stare, un loc cu mult mai bun, Împărăţia Cerurilor, casa Părintelui Ceresc.

Părintele Mitrofan

Extras din „Viața repausaților noștri și viața noastră după moarte”, Ed. Credința strămoșească, Petru Vodă – Neamț, 2010, pag. 396-397

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.