GRECIA. Curtea de Apel Patra: Preoții români sunt NEVINOVAȚI (De-ar circula și știrea asta, cum a circulat aceea în care preoții erau acuzați de furtul moaștelor…)

preoti-romani-nevinovati-de-furtul-din-grecia

Diaconul mănăstirii Mega Spilaio Kalavryta, şi-a cerut iertare faţă de cei trei preoţi dar şi faţa de familiile lor, după ce Curtea de Apel din Patra i-a achitat pe preoții români care au fost găsiți nevinovați la acuzația de furt.

Acuzaţi în dosarul penal de furt a moaştelor Sf. Haralabie de la mănăstirea Mega Spilaio Kalavryta, Grecia din octombrie 2015, preoții români au fost găsiți nevinovați, miercuri, 16 martie a.c., in timp ce cei doi enoriași au fost condamnați la câte 4, respectiv 3 ani de inchisoare cu suspendare.

În data de 16 martie 2016, în urma unui proces care a durat trei zile (7/3,10/3,16/3) şi în urma audierii martorilor acuzării dar şi al inculpaţilor, completul de judecată, cu un singur judecător, al Curţii de Apel Patra a decis pentru achitarea celor trei preoţi români, acuzați impreună de doi pelerini, de infracţiunea de furtul moaştelor Sf. Haralabie in octombrie 2015.

Achitarea preoților români a fost propusă chiar de către procuror care, în concluziile depuse în instanţă a menţionat: „După părerea mea aceşti oameni nici nu ar fi trebuit să se afle azi aici în calitate de inculpaţi. Nevinovăţia lor este clară şi a fost clară de la început“, am aflat de la avocata preoților achitați, românca Mariana Crăciun.

În urma pronunţării hotărârii de către instanţă prin care cei trei preoţi au fost achitaţi, martorul de bază al acuzaţiei, Diaconul mănăstirii Mega Spilaio Kalavryta, emoţionat fiind, şi-a cerut iertare faţă de cei trei preoţi dar şi faţa de familiile lor, pentru implicarea acestora în acest caz dar şi pentru consecinţele şi defăimarea pe care cei trei preoţi le-au suportat în urma acestei acuzaţii nedrepte.

“Cei trei preoţi şi-au dovedit nevinovaţia pentru fapta de furt calificat de care erau incriminaţi. Acuzaţiile aduse preoţilor erau bazate doar pe depoziţia diaconului mănăstirii Mega Spilaio Kalavryta, care susţinea faptul că cei trei preoţi au stat de vorbă cu el în momentul în care autorul săvârşea infracţiunea de furt. Pe o simplă estimare a evenimentelor nu poate fi bazată o acuzaţie atât de gravă, fără să existe probe!

Hotărârea judecătorească a fost achitare pentru cei trei preoți și de condamnare pentru cei doi enoriaşi care îsi recunoscuseră vina de la început. Autorul furtului a primit o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu dreptul la suspendare a pedepsei în urma recursului și cu plata sumei de 500 euro drept cautiune. Al doilea acuzat pentru complicitate la furt a primit o pedeapsă de 3 ani cu suspendare. Hotararea judecatoreasca este in curs de redactare.”, ne-a declarat, in calitate de avocat al apărării, avocata româncă Mariana Crăciun, cunoscută in zonă pentru profesionalism și seriozitate.

Ana Țuțuianu – Ziarul Online Românesc din Grecia, Romedia.gr

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.