Greşeala fetelor: se oferă băiatului ca şi cum i-ar fi nevastă

S-a răspândit foarte mult aşa-zisa căsătorie de probă, cum vedeţi lucrul acesta?

– Este şi o greşeală a fetelor, mai mult decât a băieţilor. Dacă o fată i se oferă băiatului ca şi cum i-ar fi nevastă şi el nu are o concepţie creştină de viaţă, de ce s-ar mai gândi să se cunune cu ea? El o are ca pe o nevastă, fără să se căsătorească, fără să-şi asume responsabilităţile. Ca să fii o familie trebuie să-ţi asumi nişte responsabilităţi. Aşa, ei trăiesc în familie fără să-şi asume responsabilităţile. El nu-şi asumă responsabilităţile de bărbat – să-şi întreţină soţia, să aibă casă. Sunt foarte multe pe care trebuie să le asiguri într-o familie. Nu şi le asumă pentru că nu e bărbat, dar are pretenţii la drepturile de bărbat. Ori el, dacă ar ţine cu adevărat la ea şi ea i-ar spune: „Da, dar după ce ne cununăm…” s-ar gândi şi el în direcţia asta. Cumva fetele se vând, dacă putem folosi termenul acesta, la un preţ mic, la un preţ de nimic…

– Lucrurile s-au schimbat foarte repede. Acum zece ani ideea era încă respinsă, dar acum parcă este de la sine înţeles că trebuie să trăieşti cu cineva înainte de cununie.

– E o grabă în mersul istoriei. Acum, în 20 de ani se întâmplă cât în 100 de ani înainte. În plan istoric lucrurile sunt grăbite şi, din păcate, sunt grăbite în rău. Asistăm la o grabă a răului, la o nerăbdare a răului. Răul nu are răbdare să meargă încet.

Părintele Stareţ Iustin de la Mănăstirea Oaşa

Extras din ”Familia Ortodoxa”, Colecția Anului 2011, Ed. OrtodoxPress, 2012

loading...

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. anda spune:

    nu sunt doar fetele de vina si baietii sunt nu mi sta niciun baiat azi daca nu te culci cu el, daca te duci si iy zici ca nu vrei te lasa, se desarte de tine si ajungi sa ramai necasatorita…

  2. Metatron spune:

    Din pacate asa e , dar cred ca si nu se tine cont de ce simtiti in suflet cand alegi, cel mai mult se tine cont de pofta de moment, de asta se fac cupluri care nu au nimic impreuna, nu au fundatie de-la inceput.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.