Hristos a permis unei tinere budiste să participe în mod real la Răstignirea Sa

rastignirea_mantuitorului_nostru_iisus_hristos_3

În mănăstirea Sfintei Marina și a Sfinților Rafail, Nicolae și Irina din Xilotimvu am cunoscut-o pe Eleni, care provine din Sri Lanka. Eleni mi-a povestit că, fiind budistă, a venit în Cipru pentru a îngriji o bătrânică și a îmbrățișat creștinismul după ce a trăit următorul eveniment uimitor și supranatural:

În Joia Mare a însoțit-o pe bătrânică la slujba Deniei celor 12 Sfinte Evanghelii, unde a văzut cum Domnul Iisus Hristos era răstignit acolo, în fața ei. Cu alte cuvinte, a participat în mod viu la toate câte s-au petrecut pe dealul Golgotei, în timp ce iudeii L-au răstignit pe Domnul. Eleni nu cunoștea nimic despre creștinism și, când a văzut această scenă, i s-a făcut milă. Se întreba de ce acei oameni răi L-au lovit, L-au batjocorit și într-un final L-au răstignit pe Acel Om. A rămas fără glas și lacrimi de durere au curs din ochii ei. Puțin mai târziu, când s-au întors acasă, cutremurată de ceea ce trăise, a vorbit cu bătrânica la care lucra și a rugat-o să-i explice.

Bunicuța i-a vorbit despre credință, Răstignire și Înviere cum s-a priceput mai bine. Ca urmare a acestora, Eleni – al cărei nume era înainte altul -, după ce a văzut pe Însuși Hristos în fața ei și momentul în care a fost răstignit, a părăsit religia budistă. Și-a sunat mama și aceea a amenințat-o că, dacă se va face creștină, nu va mai fi primită niciodată în casa părintească. Cu toate acestea, Eleni s-a botezat și trăiește creștinește în Cipru, departe de familie și de țara natală.

Traducere și adaptare: Elisei Roncea

Articol relatat de portalul doxologia.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.