În afara Bi­sericii nu există mântuire

Biserica este limanul. Vezi corabia clătinându-se în largul mării. O ameninţă atâtea şi atâtea primejdii şi un şir de duşmani periculoşi, care, mai ales în vremurile de demult, erau nu­meroşi. Ajunge la liman şi se află în siguranţă, nu o mai ameninţă nici piraţii, nici valurile. Asta este Biserica!

De aceea şi spune un Părinte al Bisericii noastre că în afara Bi­sericii nu există mântuire.

Chiar dacă ai fi un bun creştin, chiar dacă ai fi un om cinstit, smerit şi moral, chiar dacă ai fi plin de talente, dacă nu eşti un mădular credincios al Bisericii, dacă nu ai părtăşie la viaţa ei, toate se pierd.

De aceea si Sfântul Ioan Gură de Aur, marele Părinte al Bisericii noastre, acest luminător a spus cuiva care prigonea Biserica şi o dispreţuia: “Nu te îndepărta de Bise­rică, pentru că nu există nimic mai puternic. Nădejdea ta, mântuirea ta, scăparea ta sunt Biserica. Este mai înaltă şi decât cerul şi mai întinsă decât pământul”, este mai trai­nică şi decât măreţii munţi pe care-i vezi împrejurul tău. Măreţia ei, slava ei, splendoarea ei sunt atât de mari pe cât este slava, măreţia şi splendoarea lui Hristos însuşi.

Extras din Talcuiri şi cateheze – Cuvânt despre ascultare şi priveghere, Ed. Sfântul Nectarie, pag. 66-67

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

 1. cali spune:

  In Biblie scrie, ca Dumnezeu, „a pus in inima oamenilor chiar si gândul veșniciei!”(Eclesiastul 3.11). Dumnezeu niciodata nu pedepsește pe nimeni, pana nu-l înștiințează de zeci, sute, miii de ori! Fiecare om in parte este înștiințat de Dumnezeu! Omul incepe sa-si vada viata murdara, dar daca nu se intoarce la Dumnezeu cu credință si pocăință, daca se rusineaza de oameni, frica pierderii locului de munca, rușinea de oameni….si amana intoarcerea lui la Dumnezeu, inima se impietreste si e in pericol sa ajungă in pierzarea veșnică!!! Atentie!!! Lumea este plina de excroci religiosi, care mint si insala poporul ca ei sunt slujitorii lui Dumnezeu, dar nu sunt!!!
  Omul se spovedeste de unele păcate, primește „un canon”, plătește, si gata, este declarat curat, fara păcat, alb ca zăpada, poate lua chiar si impartasania!!! MINCIUNA!!!!!
  Citim in Biblie in Epistola catre Romani cap.3: „Nu este niciun om drept, niciunul măcar. Căci toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu”
  Dar ca sa fim crestini, urmași ai Domnului Iisus Hristos, daca vrem sa fim mantuiti, sa mergem in cer unde El ne-a promis: „Dacă Îmi slujeşte cineva, să Mă urmeze; şi unde sunt Eu, acolo va fi şi slujitorul Meu. Dacă Îmi slujeşte cineva, Tatăl îl va cinsti.”(Ioan 12.26), atunci trebuie sa cunoastem învățătură Lui, si zilnic sa ne indreptam viata dupa ea!
  Hristos Domnul, ne intreaba: „De ce îMi ziceţi: ‘Doamne, Doamne!’ şi nu faceţi ce spun Eu?” (Luca cap.6).
  Domnul ne avertizează: „Adevărat vă spun că, dacă nu vă veţi întoarce la Dumnezeu şi nu vă veţi face ca nişte copilaşi, cu niciun chip nu veţi intra în Împărăţia cerurilor! ” (Matei cap.18).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.