M-am supărat odată și i-am zis o vorbă dură unei mame..

În general, mamele au această iubire biologică.. care este și sănătoasă dar și diabolică! Și m-am supărat odată și i-am zis o vorbă dură unei mame.. Vine o mamă și-mi spune:

„- Părinte, băiatul meu a luat o fată rea!

– Da de ce spui că-i rea?

– Păi… părinte, până să o cunoască pe aceasta, a fost un băiat de excepție. Acum nu mă mai înțeleg cu el!

– Da mamă… până a găsit acesta fată, era flăcău, acum este bărbat! Vrei să vorbească cu mata și să-ți povestească ce vorbește el cu fata aia?

– Dar eu trebuie să știu tot!!!

– Nu poți să știi tot! Taci! Nu te băga!”

„De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va uni cu femeia sa și vor fi amândoi un trup”. Eu de multe ori, am mai jucat teatru.. e ca o mărturisire publică.. Se întâmplă să vină la spovedit câte o mama eronată în gândire, dar bună la suflet, la ea se vede ca intenția e bună! Și tot așa se plânge de noră, și îi zic:

– Lasă măicuță, că-ți fac eu rugăciuni să fie bine.. și o aud la o vreme.. supărată..

– Părinte, tot nu s-au despărțit!

Și-i zic:

– Poate asta-i voia lui Dumnezeu!

– Ei părinte, dacă așa a ieșit la carte, lasă-i!

Și reușesc să împac sfintele și să aduc lucrurile la linia de plutire. Fără război, fără săbii, fără suliți, fără tobe, fără grenade, cartușe, pistoale… și fără morți! Așa trebuie lucrat! Pentru asta i s-a dat preotului puterea de a lega și a dezlega și duhul discernerii! Noi când discutăm o problemă, nu trebuie să ne implicăm în problema persoanei.. ca mai aud câteodată:

– Părinte, ești foarte împrăștiat!

– Da, păi cum ar fi să sufăr pentru fiecare fată și băiat care nu se împacă? Îi ascult, le dau rugăciuni, le scot părticele, îi pomenesc, îmi fac datoria..restul, Dumnezeu cu mila! Dacă Dumnezeu nu și-a permis să îi dea o palmă lui Adam când a mâncat din mana Evei, cum sa îmi permit eu să spun unui tânăr: „Nu o lua pe aia ca nu-mi place mie de ea!” Dar știu eu ce simte el? Trăiesc eu simțirile lui? Nu! Și îi zic mamei:

-Ce, tu când te-ai căsătorit, ți-a spus fiica ta sau fiul tău pe cine să iei?

– Păi nu erau născuți..

– Așa lasă-i și pe ei să-și facă drumul lor.. Trebuie să fim echilibrați pentru ca războaiele încep de la egoismul propriu și personal! Dacă are 18 ani, este un om care va suferi o vreme dar va învăța ce este suferința! Trebuia să treacă printr-un pârâu să simtă cum e udă la picioare! Oamenii simt nevoia să greșească, ca să se călească. Fierul până nu îl bați în foc, nu faci ce vrei din el! Trebuie să fiți prietenele copiilor voștri. Că vine câte o mamă și zice: A fugit fata de acasă! E greșeala mata! Ai cicălit-o și i-ai pus la legi, până ce a zis.. „Gata, o las și plec!” tot acasă vine, dar stai cu inima friptă, stai cu inima îndurerată și oftezi și te îmbolnăvești!

Părintele Calistrat Chifan – Predica video AICI

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.