MAREA ÎNDRĂCIRE: Oamenii vor deveni cyborgi super-puternici, fără Dumnezeu

cyborg_robot_mechanism_head_1280x800_hd-wallpaper-59239

…sau marea înşelare!

Iată ce articol „interesant” gasim astazi pe site-ul ziare.com:

V-ati pus intrebarea ce se va intampla cu omenirea in urmatorii 200 de ani? Cum va evolua omul? Oare ce rol va juca tehnologia in viata de zi cu zi?

The Guardian prezinta viziunea neobisnuita a unui erudit.

„Cred ca e foarte probabil ca, in urmatorii 200 de ani, homo sapiens sa evolueze intr-un fel de fiinta divina, fie prin manipularea biologica, prin ingineria genetica sau prin crearea unor cyborgi, jumatate masinari, jumatate oameni”, a transmis profesorul de istorie Yuval Noah Harari.

El este un autor cunoscut in Israel, cea mai importanta lucrare a sa fiind „Sapiens: A Brief History of Humankind”.

Profesorul mai sustine ca religia si banii s-au aflat pana acum in centrul vietii oamenilor, deoarece au facut comunitatile sa functioneze.

Insa Yuval Noah Harari e de parere ca aceste idei devin tot mai invechite, in contextul in care tehnologia a ajuns la un alt nivel. Iar in momentul in care bogatii planetei vor deveni nemuritori si super-puternici, ei se vor tranforma intr-un fel de fiinte divine, care nu vor mai avea nevoie de Dumnezeu.

Insa cum se va ajunge la acest lucru?

Exista mai multe posibilitati, in viziunea profesorului de istorie. Un exemplu ar fi prin injectarea nanobotilor inteligenti in sange pentru refacerea celulelor si repararea problemelor.

De asemenea, e posibil ca in viitor sa ne putem implanta un computer sau alte ustensile in corp, capatand puteri supraumane. Sau ne-am putea muta mintea intr-un calculator si vom dainui oriunde si oricand (sau cel putin pana se defecteaza computerul…).

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Metatron spune:

    Si pana la urma ce poate adauga tehnologia la oamenii? Cred ca multa lume ar zice ca vedere mai buna, forta , viteza si altele, dar oare nu le vom folosi in mod rau , asa cum ne este firea? la cum suntem contruiti acum , suntem foarte violenti, apoi cu mai multa putere pe mana nu am fi mai rai ca acum?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.