Masonii au pus bazele noii Atlantide (dezvăluiri importante!)

zagadka tainstvennoy atlantidyi

Cei mai mulți savanți sunt de acord că piramida de pe bancnota de un dolar este Marea Piramidă a lui Keops. Pentru un mason ea reprezintă emblema continuității meșteșugului francmasoneriei, din zorii civilizației, în Egipt, până în zilele noastre.

Pentru francmasoni, este și o reamintire a faptului că civilizația egipteană ar fi fost întemeiată de supraviețuitorii de pe Atlantida și că SUA reprezintă Noua Atlantida, profețită de marele maestru mason Sir Francisc Bacon, 1561-1626.

Piramida cu ochiul atotvăzător îl reprezintă pe Marele Arhitect al Universului, care i-a călăuzit pe părinții fondatori ai SUA la întemeierea națiunii care într-o zi se va dovedi moștenitoarea străvechilor mistere ale Atlantidei și va reda omenirii paradisul existent în epoca de aur a antichităților.

Mitul central al francmasoneriei este axat în jurul construirii marelui templu al regelui Solomon, secolul al X-lea î.Hr., și al asigurării de către suveranul evreu, a serviciilor celui mai desăvârșit arhitect al lumii, Hiram Abiff, despre care se spune că ar fi construit magnificul templu, potrivit principiilor Marelui Arhitect al Universului.

Deși Hiram era menționat în scrierile biblice ca maestru al artelor construcțiilor, riturile francmasoneriei se extind dincolo de Biblie și crează un mit paralel, așezându-l pe Hiram ca figură centrală în înălțarea templului.

Potrivit tradiției masonice, străvechii constructori ai Templului lui Solomon au creat rituri practicate încă în lojile moderne, cu diferite grade de inițiere, precum și simboluri și saluturi secrete.

Francmasoneria a evoluat din breslele pietrarilor care călătoreau din oraș în oraș, în secolul al XIV-lea, căutând de lucru la marile catedrale.

Francmasoneria nu s-a amestecat în certurile dintre culturi, cerând doar membrilor săi să recunoască o ființă supremă și să caute să îmbunătățească omenirea în cursul vieții lor.

Modul de gândire al francmasonilor a atras oprobriul bisericii catolice. Pe la mijlocul secolului al XVIII-lea, francmasoneria înființase loji în toată Europa. Și ajunsese în Lumea Nouă, prin intermediul numeroșilor imigranți.

Părinții fondatori ai SUA s-au proclamat fățiș, cu mândrie, apartenenţa la francmasonerie. Au apărut loji în cele mai mici cătune și a fi mason era un semn indubitabil de prestigiu.

În același timp au apărut persoane indiscrete care au început să împrăștie zvonuri privind ritualuri bizare și legăminte macabre. Multe dubii planau asupra francmasonilor. Se punea că și-au vândut sufletul diavolului și că practicau ritualuri satanice.

Dispariția dramatică a unui mason celebru, în anul 1826, aproape a dus la anihilarea masoneriei în SUA.

William Morgan, mason, făcuse cunoscut că va scrie o carte în care va dezvălui toate secretele masonilor. După acest anunț, tipografia unde urma să publice cartea a fost incendiată.

Morgan a fost arestat pentru o datorie de doi dolari. Un necunoscut s-a oferit să-i plătească cauțiunea. Câțiva membrii ai lojei sale l-au luat pe sus, în momentul eliberării, după care a dispărut și nimeni nu a mai auzit de el.

Articol relatat de portalul efemeride.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

4 răspunsuri

  1. valentina spune:

    Unitatea si vointa este puterea existentei,importanta este viata traita pe acest pamant ce facem pentru noi si semeni nostri sau cum razbatem prin ea, eu din 2012 caut un loc de munca in Bucuresti, cu examene sau concurs,…. si rezultatul este zero. Doresc sa se reia si scanarea electronica a carti de munca, pentru toate persoanele care sunt in aceasta situatie, inca nu am reusit. Aceasta este lupta adevarata cea pe individ, daca noi nu reusim sa ne ajutam , sa colaboram, sa fim corecti uni cu alti, atunci nu avem nici o sansa ca societate (universul este facut din atom acestia sunt un tot unitar, daca nu exista legatura intre ei totul dispare…..), asa si societate, fiecare om are valoarea sa, aceasta creaza existenta……..

  2. Arhitectul Hiram spune:

    Minciuni, minciuni, minciuni ! Minciuni masonice. Templul lui Solomon a fost construit, intr’adevar de catre ahitectul Hiram, renumit arhitect la acea vreme. Templul nu a fost construit ca urmare a ,,principiilor Marelui Arhitect al Universului”, ci ca urmare a poruncilor Dumnezeului cel Adevarat date lui Solomon. Dumnezeul cel adevarat nu este ,,Arhitect al Universului”, ci Creator, o mare diferenta. ,,Marele Arhitect al Universului” nu este numele Lui Dumnezeu, ci al unei alte zeitati, la care se inchina masonii.

  3. dan popescu spune:

    Am baut de dimineata ceva si incep sa inteleg articolul din ce in ce mai bine. Credeti ca Osama are si el de a face cu masonii astia? Si daca e asa, de ce nu l-a gratiat pe Voiculescu, ca nu are cine sa ne mai spuna adevarul la jurnal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.