Mihai Eminescu: „Biserica este maica spirituală a neamului românesc”

Biserica lui Mateiu Basarab şi a lui Varlaam, maica spirituală a neamului românesc, care a născut unitatea limbei şi unitatea etnică a poporului, ea care domneşte puternică dincolo de graniţele noastre şi e azilul de mântuire naţională în ţări unde românul nu are stat, ce va deveni ea în mâna tagmei patriotice? Peste tot credinţele vechi mor, un materialism brutal le ia locul, cultura secolului, mână-n mână cu sărăcia claselor lucrătoare, ameninţă toată clădirea măreaţă a civilizaţiei creştine.

Mihai Eminescu

loading...

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Maria Bolohan spune:

    S-ar parea ca exista o predestinare a BISERICII legat de Moldova, daca tinem cont de profetiile Sf. Jeanne D’arc la Catedrala Sf. Cecilia din Galati ( scris in revista SUN din 17 oct 2000), si nota din Noul Testament la Galateni 4, privind „Ierusalimul cel de sus este slobod, si el este mama noastra.  „, autorul catolic roman scrie: ” contrastul dintre IERUSALIMUL PAMANTESC si cel CERESC este o tema frecventa in literatura apocaliptica. Ierusalimul CERESC ar fi fost CREAT inca DE LA INCEPUT. ADAM l-ar fi văzut  INAINTE DE PACAT, la fel si Abraham si Moise. El va COBORI PE PAMANT in timpurile din urma, fiind descris ca CETATEA MIREASA ( Ap 21) MAMA TUTUROR credinciosilor. Sfantul Paul identifica Ierusalimul de SUS cu Biserica-mama care naste prin botez noi fii. Acestia se bucura de libertate in Duhul Sfant.”CINE ARE “VOALUL VERONICA” ARE PUTEREA – cum inseamna si numele ca-i purtator de VICTORIE, caci mai intai s-a aflat la Imperiul roman de Rasarit – la Edesa si Constantinopole, iar cand Imparatul Baldwin II n-a mai avut bani l-a vandut Regelui Frantei, care l-a pus in biserica special construita – deci l-a pretuit. Centrul de putere s-a mutat in Franta, dar cand a scazut credinta si a venit Revolutia Franceza a disparut si Voalul. Se vede ca s-ar muta centrul in Romania daca Jeane D’Arc a vorbit de el la Catedrala din Galati, dar e nevoie de multa rugaciune pt a arata ca-i pretuit la adevarata valoare. Si de ce n-ar fi cand promite VINDECAREA TUTUROR?PROFETIILE : 1. „FEMEILE sunt PUTEREA MARIEI ca ghidul lor, ele vor prelua conducerea autoritatilor pamantene si ADUCE PACEA unei LUMI IN SUFERINTA.”
    2 Armatele din Lumea noua vor infrange hoardele chineze din Est – si o femeie ii va ghida, intocmai cum eu am condus soldatii Frantei la victoria asupra englezilor fara Dumnezeu.3. Sf. Michael, Sf. Catherine si Sf. Margaret – binecuvantatele ce m-au ghidat pe mine – vor apare curand pe cer si revela secretul salvarii umanitatii.4 Voalul lui Iisus Christos va face miracole – toti care-l vor atinge vor fi vindecati si bolile vor dispare de pe fata pamantului.5 multi oameni drepti vor disparea in urmatorii ani. nu va fie teama – ei sunt cu Tatal si-i veti revedea curand.” Galateni 4: „22. Caci este scris ca Avraam a avut doi fii: unul din roaba, si unul din femeia sloboda.
    23. Dar cel din roaba s-a nascut in chip firesc, iar cel din femeia sloboda s-a nascut prin fagaduinta.24. Lucrurile acestea trebuie luate in alt inteles: acestea sunt doua legaminte: unul, de pe muntele Sinai, naste pentru robie si este Agar -25. caci Agar este muntele Sinai din Arabia – si raspunde Ierusalimului de acum care este in robie impreuna cu copiii sai.26. Dar Ierusalimul cel de sus este slobod, si el este mama noastra.27. Fiindca este scris: „Bucura-te, stearpo, care nu nasti deloc! Izbucneste de bucurie si striga, tu, care nu esti in durerile nasterii! Caci copiii celei parasite vor fi in numar mai mare decat copiii celei cu barbat.”28. Si voi, fratilor, ca si Isaac, voi sunteti copii ai fagaduintei.29. Si, cum s-a intamplat atunci, ca cel ce se nascuse in chip firesc prigonea pe cel ce se nascuse prin Duhul, tot asa se intampla si acum.    ” 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.