Minune a Maicii Domnului în Siria: Musulman tăiat bucăți adus la viaţă în chip minunat

arabia-465x390

În decembrie 2004, un arab saudit, musulman, s-a înfăţişat la mai multe agenţii de presă pentru a relata următoarea întâmplare de necrezut, care i s-a petrecut şi care i-a schimbat viaţa.

Povestea aceasta a apărut la televiziune, la radio, pe internet, a circulat în ziare, reviste şi broşuri în întreaga Arabie Saudită, în Siria, Palestina şi în ţările vecine.

Acum câţiva ani, acel bărbat s-a căsătorit cu o musulmancă foarte bogată, însă stearpă. Anii au trecut, şi în pofida tuturor străduinţelor şi a cheltuielilor medicale însemnate, făcute la mulţi doctori, au rămas fără copii. Părinţii lui i-au propus să se căsătorească cu o altă femeie, păstrându-o şi pe întâia sa soţie (legea locală îngăduie până la patru căsătorii concomitente).

Obosit, neliniştit şi deznădăjduit, bărbatul nu a primit sfatul părinţilor săi, ci a ales să plece în vacanţă cu soţia sa în Siria. Ajunşi acolo, au închiriat o limuzină şi un şofer care să îi poarte ca ghid în călătoriile lor prin Siria. De-a lungul vacanţei, şoferul a observat că perechea saudită părea amărâtă, îndurerată, mâhnită. Deoarece devenise apropiat de pereche, şoferul i-a întrebat îngrijorat de ce sunt nefericiţi – poate pentru că nu sunt mulţumiţi de felul în care conduce excursia?

Perechea i-a mărturisit şoferului că pricina nefericirii lor este neputinţa de a avea copii. Şoferul, care era şi el musulman, le-a spus atunci că, în Siria, creştinii – şi anume creştinii ortodocşi – au o mănăstire numită Panaghia Saidnaya (nume compus dintr-un cuvânt grecesc care înseamnă Preasfânta şi un cuvânt arab care înseamnă Doamna noastră) şi că mulţi oameni care nu pot avea prunci se îndreaptă către icoana ei făcătoare de minuni. Ei merg la mănăstire şi li se dă să mănânce din fitilul candelei care arde înaintea icoanei celei minunate. Iar apoi „Maria” creştinilor le dă cele ce doresc, după credinţa lor.

Însufleţiţi de emoţie, arabul saudit şi soţia sa i-au cerut şoferului să îi ducă la mănăstirea „Saidnaya” a „Doamnei Creştinilor”, spunând: „Dacă vom avea un copil, mă voi întoarce şi îţi voi da 20.000 de dolari SUA, iar mănăstirii 80.000 de dolari SUA”. Astfel, s-au dus la mănăstire şi au făcut precum li s-a zis. Mai apoi, s-au întors la ei acasă şi după ceva vreme, femeia a fost găsită însărcinată. După câteva luni, a născut un băieţel minunat. A fost cu adevărat o minune a Doamnei noastre, de Dumnezeu Născătoarea.

Acum, de îndată ce soţia sa a născut, bărbatul saudit a vrut să se întoarcă în Siria, ca să-şi ţină făgăduinţele pe care le făcuse. La întoarcere, l-a sunat pe acelaşi şofer şi i-a cerut să îl ia de la aeroportul din Damasc. Însă şoferul era un om viclean şi rău, şi i-a convins pe doi prieteni ai săi să meargă împreună cu el la aeroport ca să îl ia pe bogatul arab saudit, să îi ia banii şi să îl omoare. Aşadar, l-au luat pe bogătaş de la aeroport, iar el, în timp ce conduceau, fără să îşi dea seama că plănuiseră să îl omoare, le-a spus prietenilor şoferului că le va da fiecăruia dintre ei 10.000 de dolari SUA.

Fiind ei tot nemulţumiţi, s-au abătut de la drumul către mănăstire şi au mers într-un loc pustiu, unde l-au omorât pe bărbatul saudit, apoi i-au tăiat capul şi celelalte părţi ale trupului său (mâinile şi picioarele) în bucăţi. Orbiţi de patimă şi copleşiţi de fapta groaznică pe care tocmai o săvârşiseră, au pus rămăşiţele bărbatului în portbagajul maşinii, în loc să le părăsească acolo. După ce i-au luat banii, ceasul şi tot ce mai avea, au purces să caute un alt loc pustiu pentru a scăpa de rămăşiţe.

Apoi, pe când se aflau pe autostrada naţională, maşina a făcut o pană şi s-a oprit în mijlocul drumului. Cei trei s-au dat jos ca să vadă ce se întâmplase cu motorul. Un trecător s-a oprit să îi ajute, însă ei, temându-se ca nu cumva să se descopere fapta lor cea groaznică, au spus că nu au nevoie de ajutor. Însă în timp ce pleca, motociclistul în trecere a observat sânge picurând din spatele vehicolului, şi a chemat poliţia pentru investigaţii, căci întreaga scenă şi cei trei oameni dădeau de bănuit. Poliţiştii a sosit şi, văzând sângele de sub maşină şi de pe asfalt, au ordonat deschiderea portbagajului.

Ei bine, atunci când au deschis portbagajul, dintr-odată!, bărbatul saudit s-a sculat, în chip vădit şi minunat în viaţă şi teafăr, zicându-le: „Chiar acum această Panaghia a isprăvit să-mi coasă gâtul, chiar aici (şi le-a arătat zona mărului lui Adam), după ce mi-a cusut restul trupului”. Văzând aceasta, cei trei ucigaşi şi-au pierdut de îndată minţile – au înnebunit. Poliţia le-a pus cătuşele şi în timp ce erau purtaţi către un spital de nebuni, criminalii strigau că este cu neputinţă ca bărbatul saudit pe care îl omorâseră, decapitaseră şi măcelăriseră să mai fie în viaţă.

Sauditul a mers la un spital pentru a fi examinat de către doctori, iar aceştia au confirmat şi au întărit faptul că cusăturile erau făcute de puţină vreme, validând astfel această întâmplare minunată. Cusăturile erau, şi sunt încă, evidente. Atunci când sauditul a ieşit din portbagajul maşinii, părea a fi, literalmente, făcut din nou (pus laolaltă), mărturisind într-una că Panaghia a pus la loc trupul său şi l-a înviat cu ajutorul Fiului ei.

Imediat după aceasta, arabul saudit şi-a chemat rudele în Siria, şi au mers toţi împreună la mănăstirea Panaghiei Saidnaya, dând laudă, slavă şi rugăciuni, iar în locul darului iniţial de 80.000 dolari SUA (pe care îl făgăduise), a dat 800.000 de dolari SUA pentru Născătoarea de Dumnezeu.

Astăzi, atunci când bărbatul acesta istoriseşte amănuntele acestei minuni copleşitoare, îşi începe povestirea cu cuvintele: „Pe când eram musulman, mi s-au petrecut cele ce urmează…” – ceea ce arată că nu mai este musulman, nici el, nici familia sa.

Această minune a covârşit cu înfricoşată surprindere toată lumea arabă – musulmană şi întreg Orientul Mijlociu.

„SLAVĂ DOMNULUI DUMNEZEULUI NOSTRU, DOMNUL PUTERILOR”

Sursa: vladherman.blogspot.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

22 răspunsuri

 1. RADU LUCIAN spune:

  SLAVA TIE SFANTA TREIME.SLAVA SFANTULUI DUH.SLAVA TATALUI SI FIULUI SI SFANTULUI DUH.AMIN.

 2. George Ghezuroiu spune:

  Binecuvantata esti TU intre femei si Binecuvantat este rodul pantecelui TAU Nascatoare de DUMNEZEU,ca ai nascut pe Mantuitorul sufletelor si trupurilor noastre!!!

 3. grigoras spune:

  Cred!”Ceea ce este cu neputinta la om este cu putinta la Dumnezeu”!

 4. florica spune:

  Credeti in ajutorul Maicii Domnului, in Domnul nostru Iisus Htristos, in Bunul Dumnezeu si toti sfintii , ei nu ne lasa la greu, cabd nu te gandesti atunci te ajuta. Credinta sa avem!

 5. hagia sophia spune:

  Pentru cei care sunteti in fara de a crede,si n-ati dobandit-o pe cea de a stii va trimit urmatorul link,cu minunea petrecuta cu acest arab relatata de agentia interfax in anul 2006.
  http://www.interfax-religion.com/?act=news&div=940

 6. emilia spune:

  multe si mari sant minunile tale Doamne,se fac minuni si in zilele noastre ,cunoaste doar cei ce cred cu adevarat!

 7. Antin spune:

  Desi nu o sa imi fie aprobat comentariul, nu conteaza. Macar un operator mi-l va citi si, cine stie, va cadea pe ganduri. Voi chiar, chiar si pe bune credeti povestea asta, mai oameni buni? Doar intrebati-va sincer pe voi insiva.
  Toate cele bune.

 8. vera spune:

  Totul este cu putinta in numele TATALUI, FIULUI ,SI SFANTULUI DUH, AMIN

  • Nick spune:

   Gradina ta e mare Doamne!….Ai te rog grija și de zecile de nevinovati crestini decapitați de ISs.!!!!

 9. TANASE CAROLINA spune:

  Binecuvantata esti TU intre femei si binecuvantat este rodul pantcelui tau, NASCATOARE DE DUMNEZEU, FECIOARA! Roaga-Te pentru noi pacatosii pentru mantuirea noastra si iertarea tuturor greselior noastre si alor nostri! Amin.

 10. oana spune:

  Din pacate aceasta poveste nu a fost confirmata de nicio sursa credibila. Informatia a aparut pe internet fara a fi verificata si e posibil sa fie o tentativa a unor „binevoitori” de a arata cat de creduli sau lipsiti de etica pot fi crestinii. A fost atribuita unui ierarh ortodox, care si-a negat implicarea. De aceea va rog sa verificati bine sursele inainte de a publica asemenea materiale care ar putea sa ne discrediteze credinta.

  Mai multe discutii pe marginea subiectului gasiti aici:
  http://www.orthodoxchristianity.net/forum/index.php?topic=8141.0

  • Adi spune:

   Cand televizorul nu merge prima data verifici daca este in priza abia apoi chemi electronistul. Buna observatie, asta e o boala romaneasca.

 11. ciucurel spune:

  Povesti de adormit copiii. Trebuie sa fii cel putin nebun sa crezi asemenea ineptii.

 12. Oana spune:

  Cata imaginatie… cum sa crezi asa aberatii? Nu seamana deloc cu Sfanta Scriptura.

  • Admin spune:

   Mergeti si va interesati la locul respectiv. Multe minuni sunt facute de Dumnezeu si Maica Domnului, dar nu se vrea a fi cunoscute.

  • Alexandru spune:

   Aberatie e sa crezi ca te tragi din maimuta.

   Arabul a facut o fapta vrednica de pocainta, tu ratacesti nestiind scriptura, etalezi cum ca nu se poate minunea aceasta.

   „Faceţi, dar, roade vrednice de pocăinţă şi nu începeţi a zice în voi înşivă: Avem tată pe Avraam, căci vă spun că Dumnezeu poate şi din pietrele acestea să ridice fii lui Avraam.” Luca 3:8

   Pai daca Dumnezeu poate ridica din piatra seaca om, cum doar Maica Domnului cea ce a purtat pe Facatorul a toate ,sa nu poata invia un mort?!?!?

   Slava Tie Doamne Iisuse Hristoase si Maicutei Tale pururea fecioara Maria.

 13. Mihaela spune:

  E de necrezut in aparenta.Dar e posibil.Nu pentru cei ce nu bat ca sa li se deschida,din pacate.Ca daca nu te intereseaza si deja ai o opinie ferma despre subiect…Cei care nu cunosc si nici nu-i intereseaza e mai bine sa se abtina,macar din bun-simt.Sunt mii si mii de minuni la un click distanta si tu negi…atunci oare problema nu e la tine?

 14. Metatron spune:

  Minunile exista in viata fiecarui om, dar prea orbi sa le observam unii dintre noi,Sfanta Treime e mai activa in viata noastra mai mult ca niciodata, dar nu ostentativ ca ar deveni banal, ajutorul vine smerit si pe ascuns si era sa uit ajutorul vine cand e nevoie cu adevarat , nici mai repede si nici mai tarziu.

 15. MARIAN spune:

  CRED IN TINE DOAMNE IN SFANTA TREIME AMIN.

 16. Daniel spune:

  Binecuvantata esti TU intre femei si Binecuvantat este rodul pantecelui TAU Nascatoare de DUMNEZEU,ca ai nascut pe Mantuitorul sufletelor si trupurilor noastre!!!

 17. Cristina spune:

  Apreciez imaginatia autorului. 🙈🤣🤣🤣🙃
  Dar nu am inteles ceva, daca puteti si vreti sa ma luminati… De ce i-ar trebui „Nascatoarei de Dumnezeu” cei 800000 de dolari SUA? 🙄🤔 Nu sunt banii ochiul Dracului? Sau, poate, doar $SUA nu sunt..? 🤡🤡🤡

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.