Minune la botezul ortodox al unei catolice. Dovadă că nu există Sfinte Taine înafara Ortodoxiei

botez-11

În Statele Unite ale Americii, mai precis in statul New Mexico, doi catolici, soţ şi soţie au dorit să devină ortodocşi.

Preoții le-au spus că se poate face prin botezul cu trei afundări sau doar prin citirea exorcismelor şi mirungere. Ea a ales botezul prin întreita afundare şi s-a botezat prima. Bărbatul a ales doar să i se citească lepădările.

Cineva a făcut poze cu “botezul” lor și iată ce a văzut, atunci când fotografiile au fost tipărite!

botez 3În fotografii se vede cum chipul bărbatului după primirea mirungerii este un chip obişnuit, iar chipul soţiei sale, aflată în stânga sa, este luminos aşa cum descriu Sfinţii Părinţi sufletul omului după primirea Sfintei Taine a Botezului. Există varianta şi că soţul s-ar fi botezat, dar prin turnare. Oricum ar fi, minunea săvârşită cu această femeie este o dovadă că papistaşii nu au Botez, ca de altfel nu au nicio sfântă taină, ei fiind înafara Bisericii. Iar dacă acel bărbat a fost “botezat” doar prin turnare este evident că doar botezul prin întreita afundare este valabil, iar ce se practică de unii preoţi, adică stropire sau turnare, nu se poate numi botez şi săvârşesc un păcat enorm că privează pe oameni de Sfântul Botez.

Reamintim Canonul 50 Apostolic, care ne spune cum trebuie săvârşit Sfântul Botez:
Botezul se săvârşeşte prin trei afundări

Dacă vreun episcop sau presbiter nu ar săvârşi cele trei afundări ale unei singure sfinţiri (a botezului), ci numai o afundare, aceea care se dă (se practică) întru moartea Domnului, să se caterisească.

Pentru că nu a zis Domnul: întru moartea mea botezaţi, ci: mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-i pe ei în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. | apologeticum.ro

httpv://youtu.be/saqemmyZqbw

loading...

De asemenea, ai putea dori...

4 răspunsuri

 1. Ovidiu Manastireanu spune:

  Unii ar spune ca probabil în locul în care se afla femeia sa fi fost un ochi de geam care sa lumineze ….dar ….fiecare e liber sa creadă ce vrea și ce simte

 2. dorina vamos spune:

  CAnonul 50

 3. Andrei spune:

  A auzit cineva de aici de photoshop? Incerc doar sa pun optiunea aceasta pe masa tuturor posibilitatilor.

 4. Mariana spune:

  Nici odata nu trebuie sa te indoiesti de puterea LUI DUMNEZEU ! SFANTUL DUH COBOARA in mijlocul crestinilor si mai ales in timpul slujbei la SF.Daruri,cand se prepara SF.IMPARTASANIE !!! Nu fiti ca Toma necredinciosul ! Fie ca Bunul Dumnezeu sa va lumineze !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.