Mitropolitul Ardealului: „Familia este compusă din bărbat, femeie şi copii, nu dintre soţi”

ÎPS Laurenţiu Streza

ÎPS Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, a atacat dur noul proiect de revizuire a Constituţiei României potrivit căruia familia este „relaţia dintre soţi” pe motiv că această formulare ar putea include şi cuplurile de homosexuali şi lesbiene.

Prezent duminică, 14 iulie a.c., la sfinţirea bisericii din Şmig, judeţul Sibiu, ÎPS Laurenţiu Streza le-a vorbit credincioşilor despre marele blestem care se va abate asupra României dacă se va accepta trecerea în Constituţie a definiţiei prin care familia este relaţia „dintre soţi„. Mitropolitul este de părere că relaţia dintre doi soţi ar putea fi interpretată şi ca „doi soţi sau două soaţe„.

„Familia este compusă din barbat, femeie si copii, nu dintre soţi pentru că soţii pot să fie şi doi soţi şi două soaţe. Să ştiţi că este o pedeapsă a lui Dumnezeu care vine asupra noastră. Dacă noi vom pierde lucrul acesta, am pierdut totul. Ne ajunge că trebuie să le spunem tinerilor că nu-i o joacă dacă ne dă voie statul şi legea să stea împreună să convieţuim. Nu convieţut, curvit! Nu-i convieţuire! Convieţuire este când în faţa lui Dumnezeu îţi asumi toate răspunderile şi prima răspundere este naştere de prunci”, i-a avertizat ÎPS Streza pe credincioşii prezenţi la slujbă.

Acceptarea definirii familiei drept relaţia dintre doi soţi este condamnată de biserică pe motiv că asta ar pemite cuplurilor de lesbiene şi homosexuali să adopte copii. „Ei, aceştia care vor să intre ei, câte doi sau câte două, au după aceea preţenţia că au alcătuit o familie şi, orice familie are drept de înfiere de copii. Deci, copiii îi facem noi şi îi dăm lor. Este cel mai mare atentat la fiinţa neamului nostru şi la spiritualitatea noastră. Sprerăm, nădăjduim, ne luptăm şi nu cedăm până în ultima clipă când întelepţii votează, când hotărăsc, si spunem NU pentru că vrem să rămână aşa cum trebuie dacă suntem popor român drept credincios„, a avertizat Mitropolitul Ardealului.

ÎPS Streza a specificat faptul că biserica nu este împotriva „celorlalţi care au minunile lor în cap” pentru care se roagă ca „Dumnezeu să-i ferească de tot răul pentru că pedeapsa Dumnezeu a dat-o„.

Sursa: frontpress.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Ioana Baciu spune:

    O poza mai drăguță?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.