N-avem voie să ne rugăm pentru vrăjmaşii lui Hristos, ci numai pentru vrăjmaşii noştri

Părinte, cum dobândim pacea? Războiul nevăzut cum îl înfruntăm mai bine?

În primul rând, să nu-i judecăm pe alţii, să nu ne comparăm cu alţii, pentru că rugăciunea fariseului: „Mulţumescu-Ţi Ţie, Doamne, că nu-s ca acest vameş” e rugăciune de mândrie, de dispreţ, şi Dumnezeu n-a acceptat-o şi a ajuns în fundul iadului cel care dispreţuia pe altul. Trebuie să ne rugăm pentru toţi. N-avem voie să ne rugăm pentru vrăjmaşii lui Hristos, ci numai pentru vrăjmaşii noştri. Mântuitorul S-a rugat şi pentru vrăjmaşii Lui: „Iartă-i, Doamne, că nu ştiu ce fac!”. Dar Iuda şi toţi cei din sinagoga satanei ştiau ce fac. Mântuitorul S-a rugat pentru cei ce nu ştiu ce fac, nu-şi dau seama.

Părintele Adrian Făgeţeanu

Extras din Viaţa mea. Mărturia mea, Interviuri de Andrei Dârlău, volum coordonat de Ciprian Voicilă, Ed. Areopag, București, 2011, pag. 77

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

 1. Adryan spune:

  E adevărat dar pentru asta trebuie să știi cine sunt vrăjmașii lui Hristos.
  Cunosc oameni înșelați, care-și cred unor indicii numai de ei văzute și care judecă pe majoritatea pe care-i văd pentru una sau alta, zicând că sunt vrăjmași ai lui Hristos.
  Este o justificare pe care le-a găsit-o diavolul pentru a nu se mai ruga pentru oameni.
  Ca să etichetezi pe cineva ca fiind vrăjmaș al lui Hristos trebuie să poți citi în inima lui (adică să ai descoperire de la Dumnezeu despre el, căci numai Dumnezeu îi cunoaște inima) nu să te iei după indicii exterioare, adică după faptele lui indiferent cât de păcătoase par a fi ele.
  Singurul indiciu exterior pe care-l poți avea este acesta: ”Şi orice duh, care nu mărturiseşte pe Iisus Hristos, nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui antihrist” 1Ioan 4:3
  Altfel, dacă omul este creștin, este chiar indicat să te rogi pentru el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.