Ne putem îmbolnăvi de mai multe ori fără să știm, dar prin spovedanie sinceră și împărtășirea cu Sfânta Euharistie ne refacem

Atata vreme cat tinem pacatele nemarturisite, ascunse cu voia, atata vreme atarna pedeapsa lor asupra noastra, ca o sabie care sta sa cada peste viata noastra. De indata insa ce marturisim pacatele si vinovatia, primejdia mortii o inlatura Dumnezeu de deasupra noastra.

-Toti avem o gena oncogena si ne putem imbolnavi de mai multe ori fara sa stim, dar prin spovedanie sincera si impartasirea cu Sfanta Euharistie ne refacem. Trebuie sa ne intarim cu Sfintele Taine, cu energie duhovniceasca, capabile sa stavileasca anarhia din creier si din organismul nostru. Factorul supranatural se dovedeste capabil de atatea ori sa ne scape din multe incurcaturi.

-Cea mai primejdioasa este mandria sfantului, de aceea sfintii adevarati sunt cei ce nu stiu ca sunt sfinti, ce tin mortis ca-s pacatosi.

-Nici o patima nu vrea sa paraseasca firea fara nevointe, adica silinte ale constiintei intarite de vointa. Din pricina aceste lupte intre convingeri si patimi, calugaria e datatoare de har si numarata la Taina Pocaintei.

-Cat asculti de Dumnezeu, atat asculta si Dumnezeu de tine.

-Cea mai lunga cale este calea care duce de la ureche la inima.

Sfaturi și îndemnuri ale Părintelui Arsenie Boca

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.