Noi românii am ajuns ca o haită de câini între care se aruncă o bucată de carne, iar noi ne mușcăm, ne sfâșiem și ne luptăm unii cu alți!

Noi românii am ajuns ca o haită de câini între care se aruncă o bucată de carne, iar noi ne mușcăm, ne sfâșiem și ne luptăm unii cu alți!

„Frate văd că de oameni nu te temi și de lume nu te rușinezi.. PRIVEȘTE CERUL CĂ DE ACOLO VINE PEDEAPSA!”

Așa ar trebui să procedăm și noi!

M-am uitat zilele acestea cât a pulsat mass-media pe știrea acesta „că nu știu care preot din Ardeal, a făcut nu știu ce cu un tânăr”.. Ia-l domnule de urechi, cheamă-l la tine, judecă-l, oprește-l de la slujbă, pedepsește-l.. dar nu confunda Instituția Ortodoxă cu un om care a greșit!

În primul rând, prima greșeală fundamentală este alta..

PĂCATUL NU SE EXPUNE PUBLIC!

Nici Hristos nu a ieșit în Ierusalim să strige:

„Petru m-a trădat, da-ți cu pietre în el!”

Biserica trebuie să își rezolve treburile ei interioare, nu trebuie să intre mass-media până în altar și să explice ea regulile bisericești.

Eu cred că cel care a greșit trebuie să înțeleagă printr-o simplă cerere și o semnătură, că locul lui nu este acolo.

Atitudinea moralizatoare!

Nu se spunea nici pe vremuri în Pateric, când cineva cădea într-un păcat..

– Părinte m-a ispitit dracul și am căzut în păcat!

– Nu mă.. stai să chemăm presa, televiziunea.. ce, tu crezi că așa scapi? Dar tu batjocorești haina aia cu apucături de genul acesta? Hai.. afară!

Nu, i se spunea: „Mergi în chilia ta, stai acolo și te pocăiește că te va învăța de toate!

Păcatele care se săvârșesc azi în societate sunt suficient de grele ca Dumnezeu să trimită o plagă și să ne șteargă de pe fața pământului!

Dar El a spus: „Nu până în sfârşit se va iuţi, nici în veac se va mânia. Nu după păcatele noastre a făcut nouă, nici după fărădelegile noastre a răsplătit nouă, Ci cât este departe cerul de pământ, atât este de mare mila Lui, spre cei ce se tem de El. Pe cât sunt de departe răsăriturile de la apusuri, depărtat-a de la noi fărădelegile noastre..”(Psalmul 102)

Pentru asta s-a lăsat Taina Iertării și Taina Pocăinței ca fiecare om să poată să plece genunchii și să primească iertare.

Cu cât ierți din toată inima, cu cât dezlegi din toată inima și cu cât îți pare rău din toată inima cu atât mai mult se bucură Dumnezeu! Dumnezeu nu stă să numere păcate și greșeli, Dumnezeu caută inima înfrântă și zdrobită.. și „n-o va urgisi”!

Părintele Calistrat Chifan – Predica video AICI

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. anda spune:

    Tot in scripturi este scris ca ceea ce se face pe intuneric sa se aduca la lumina si ce se face in soapta sa se strige in gura mare. Si ca asa cum apa cu uleiul nu pot sta impreuna, asa intuneric cu lumina nu au nimic de a face unul cu celalalt. Si nu ne indeamna Iisus sa starpim raul si faradelegile dintre noi, pentru ca daca nu le smulgem din radacina, ele se vor inmulti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.