Nu a existat niciodata asa ceva, nicaieri: 100 de icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului, expuse la un loc (FOTO)

100 icoane facatoare de minuni maica domnului lavra kievului 2015 6

In aceste zile, în trapeza Bisericii „Sfinții Antonie și Teodosie” din Lavra Pesterilor – Adormirea Maicii Domnului, s-a deschis o expozitie unica: „Ucraina – Casa Maicii Domnului”, incluzand 100 de copii ale unor icoane facatoare de minuni, din toate regiunile Ucrainei, informeaza Agentia de stiri Lăcaşuri Ortodoxe®.

„Pentru prima data, am strans laolalta, in Lavra Pesterilor din Kiev, reproducerile a 100 de icoane ale Maicii Domnului, venerate pe plan local. Nu a existat niciodată așa ceva, nicaieri: în același loc, în același timp, sa se adune toate icoanele facatoare de minuni ale Maicii Domnului, în fața cărora să se roage poporul nostru, in Biserica Ortodoxa a Ucrainei [canonica, de sub Patriarhia Moscovei]”, a declarat șeful Departamentului de Informare și Educare al Episcopiei Kievului, Arhiepiscopul Nicolae Vasilkov, informeaza in premiera Agentia de stiri Lăcaşuri Ortodoxe®.

Fondurile strânse prin această acțiune educațională și misionară vor fi folosite pentru copiii victimelor luptelor din Ucraina, grav bolnavi și orfani.

Icoanele au fost binecuvântate în timpul deschiderii expoziției. O slujba de mijlocire pentru pace în Ucraina a fost, de asemenea, oficiata, și un concert comun al copiilor „Bucură-te, bucurie!”.

Expoziția extraordinara ramane deschisa pana pe 22 noiembrie.

În fiecare zi, în timpul acesta, vor fi oficiate slujbe înaintea icoanelor, la orele 12:00 si 15:00, informeaza Agentia de stiri Lăcaşuri Ortodoxe®, citand surse aflate in zona, in Biserica Sfantul Nicolae din capitala Ucrainei.

În cadrul expoziției, sunt prezentate icoane din secolul al X-lea si până în prezent.

Aici poate fi vazuta inclusiv o copie a icoanei bizantine in piatra a Maicii Domnului, care dateaza de 900 de ani, considerata a fi aparținut cneazului Vladimir Monomahul, care a condus cel mai puternic stat al slavilor răsăriteni, până în secolul al XIV-lea.

GALERIE FOTO

100 icoane facatoare de minuni maica domnului lavra kievului 2015 1 100 icoane facatoare de minuni maica domnului lavra kievului 2015 2 100 icoane facatoare de minuni maica domnului lavra kievului 2015 3 100 icoane facatoare de minuni maica domnului lavra kievului 2015 4 100 icoane facatoare de minuni maica domnului lavra kievului 2015 5 100 icoane facatoare de minuni maica domnului lavra kievului 2015 6 100 icoane facatoare de minuni maica domnului lavra kievului 2015 7

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.