Nu bogăția te bagă în iad, nu mâncarea, nu băutura, nu luxul… ci nesimțirea ta personală

Parintele Calistrat Chifan

Grija vieții m-a scos din rai! Spun Sfinții Părinți, este o înșelăciune această lume care umblă în întuneric. Despre marele înțelept Diogene din Sinope, se spunea povestioare care circulau pe seama lui.

„Într-una din zile, putea fi văzut umblând prin Atena cu un felinar aprins în mână, strigând: „Caut un Om”. Omul, în sensul Ideilor platoniciene, nu poate fi găsit, există doar diverși oameni concreți. în perioada postsocratică(„Micii socratici”) „Nu! Eu umblu în întuneric!” Deci vă dați seama? Deci noi trebuie să realizăm această întunecare a lăuntrului nostru, și ce frumos se cântă în Postul cel mare..”Cămara Ta, Mântuitorul meu, O văd împodobită, Și îmbrăcăminte nu am Ca să intru într-însa. Luminează-mi haina sufletului meu, Dătătorule de Lumina, Și mă mântuiește!” Aceasta este Mamona care nu trebuie sa ne stăpânească și pe care noi trebuie să-l folosim. Și să știți.. să vă iasă din mentalitate: Nu bogăția te bagă în iad, nu mâncarea, nu băutura, nu luxul.. ci nesimțirea ta personală, față de Dumnezeu care ți le-a dat pe toate și nu știi să-i mulțumești…

Parintele Calistrat Chifan – Predica video AICI

loading...

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Ignat Elena spune:

    Hristos a Inviat! Imi doresc ca predicile dumneavoastra sa fie ascultate si receptate de foarte multi semeni de-ai nostri si cu totii sa iesim din aceasta NESIMTIRE personala cum, pe buna dreptate, o numiti! Va doresc multa sanatate si viata lunga! Doamne ajuta!

  2. hesus spune:

    amin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.