”Nu garantăm că o să mai trăiască până dimineaţă…” (vindecată prin rugăciune după un accident îngrozitor)

Medic in spital

Sora cumnatului meu, din Canada, a fost pur și simplu adusă la viaţă din moarte sigură de rugăciunile Arhiepiscopului loan. Arhiepiscopul a vizitat-o foarte des în spital, unde zăcea cu ambii plămâni sfişiaţi, coastele rupte şi suferind îngrozitor. Avusese un accident de maşină.

Când a fost internată prima dată în spital, avea chipul umflat ca o pernă, aşa încât nu i se vedeau ochii, dar era conştientă. Când i-am spus că Fericitul Ioan este lângă ea, şi-a desfăcut pleoapa cu degetele şi l-a văzut. Apoi i-a apucat mâna şi a apăsat-o pe buze – căci nu putea vorbi din cauza tubului din gâtul său sfâşiat. Din crăpături (ce avea ea în loc de ochi) s-au scurs lacrimi de bucurie.

După acea primă dată Episcopul a vizitat-o de mai multe ori şi ea a început să-şi revină. Odată, ne-am dus acolo şi – îndată ce am intrat în salonul comun al spitalului municipal, unde erau pacienţii care aveau nevoie de terapie intensivă – Fericitul Ioan, care încă nu auzise nimic, ne-a spus:

-Mousia este într-o stare critică acum.

Apoi s-a dus la ea, a tras perdelele şi s-a rugat vreme îndelungată la căpătâiul ei. Între timp au venit doi doctori și i-am întrebat fără ocolişuri: cât de critică este starea ei şi dacă să-i spunem fiicei sale – căreia îi ascunsesem că mama ei avusese un accident de maşină ca să nu o mâhnim prea tare – să vină din Canada? Ambii doctori mi-au răspuns:

-Vă priveşte dacă o chemaţi sau nu pe fiica ei, dar nu garantăm că o să mai trăiască până dimineaţă…

Slăvit să fie Domnul – după noaptea aceea, nu numai că a supravieţuit, ci s-a făcut şi bine şi s-a întors în Canada.

După moartea Fericitului nostru arhipăstor, mi-a scris exprimându-şi dragostea şi recunoştinţa pentru el. Mi-a spus că este sănătoasă, la un an după cele întâmplate.

Extras din Părintele Serafim Rose, Părintele Gherman Podmoșenski, Fericitul Ioan Maximovici – viața și minunile, E. Cartea Ortodoxă, București, pag. 343

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.