“Nu vă vorbiţi de rău unii pe alţii, fraţilor!” (citiți și luați aminte!)

preot-calugar-monah-icoana-hristos-pustic

“Nu judeca!” Intr-adevar, de ce ar trebui sa judecam pe altii? De ce trebuie sa ne implicam in ceea ce fac sau zic ceilalti ? Cine ne-a facut examinatori, supervizori sau judecatori ai comportamentului altora ? Nimeni! Pe langa asta, mai si pacatuim? Dimpotriva, cuvantul Domnului de multe ori interzice categoric judecata, aceasta cenzura a altora.

« Nu judeca » spune Domnul. Doar El are dreptul sa judece. El este facatorul de lege si judecatorul. In prezenta Lui suntem cu totii responsabili, toti oamenii fie judecatori fie judecati. De aceea tendinta si obiceiul de a judeca si condamna pe altii este uzurparea si eliminarea autoritatii Domnului. Este impietate impotriva Judecatorului Insusi.

Acesta este motivul pentru care, Iacov, fratele Domnului, scrie pentru cei care judeca: “Nu vă vorbiţi de rău unii pe alţii, fraţilor! Cine vorbeşte de rău pe un frate, sau judecă pe fratele său, vorbeşte de rău Legea sau judecă Legea. Şi dacă judeci Legea, nu eşti împlinitor al Legii, ci judecător. Unul singur este dătătorul şi judecătorul Legii: Acela care are putere să mântuiască şi să piardă. Dar tu cine eşti de judeci pe aproapele tău?”(Iacov 4:11-12). Si pentru tine insuti, Dumnezeu a zis sa iti iubesti aproapele. Cu toate acestea, cand iti judeci fratele, tu calci in picioare si ignori legea Domnului. Nu mai esti aparatorul ci calcatorul legii si te preziti ca un pacatos cu pretentia rusinoasa de a-i judeca pe altii si a uzurpa drepturile acestora. In acest fel cu judecata ta comiti un pacat poate mai mare decat a comis fratele tau.

Dimitrie Panagopulos – impantokratoros.gr

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.