O minune a Sfântului Nicolae

Candva, un misionar a plecat intr-o calatorie si trecand pe la marginea unei ferme, si-a zis: sa ma opresc putin si la aceasta casa de crestin, poate voi gasi sa-i spun ceva folositor!

Deci, a intrat si a inceput sa-i vorbeasca stapanului despre Dumnezeu, dar luand seama ca in casa nu sunt icoane, a inceput sa vorbeasca despre ele.

– Ce sunt acestea? l-a intrebat omul.

Preotul a scos una din buzunar, i-a dat-o si l-a invatat sa aprinda candela si sa faca rugaciune inaintea ei. Acesta s-a bucurat, si cu prima ocazie cand a mers la oras, si-a cumparat o icoana cu Maica Domnului. I-a placut tare mult cum tinea in brate pe Pruncul Iisus. A vazut si icoana Sfantului Dimitrie, calare si cu sulita in mana si s-a gandit: ”am sa-l iau si pe acesta ca sa-i alunge pe dusmani”. Vazand icoana Sfantului Nicolae si-a zis: ”Sa-l iau si pe acest batran cu barba lunga”.

 A dus icoanele acasa si a inceput sa faca rugaciuni inaintea lor. N-au trecut multe zile, si pe cand lipsea de acasa, au navalit hotii care i-au luat totul, in afara de icoane. Intrand in casa, uimit si suparat, a mers la icoana Maicii Domnului si i-a zis: ”Tu a trebuit sa ai grija de Prunc, sa-L speli, sa-L alaptezi, sa-L porti, ce sa faci mai intai! Sa te uiti la Prunc saula hoti?” A mers la icoana Sfantului Dimitrie si a zis: ”Tu, calaretule, pana sa scoti calul din grajd, sa pui saua pe el, sa-l pregatesti, au fugit hotii!” La urma, adresandu-se Sfantului Nicolae, i-a zis:”Tu ce-ai facut? N-ai facut nimic! De ce n-ai pazit lucrurile? Drept pedeapsa, te scot afara”! Si a luat icoana Sfantului Nicolae, a agatat-o afara si i-a zis: ”Aici vei sta pana ce vei aduce lucrurile inapoi”!

Intr-o zi de dimineata, au ajuns la casa lui hotii, incarcati cu lucrurile. Acestia le-au lasat jos si i-au zis: Ia-ti-le de aici ca un mos ne-a rupt in bataie pentru ele!

Sfantul Nicolae facuse minunea si intorsese lucrurile inapoi la casa fermierului.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.