O ortodoxă de 27 de ani va fi SPÂNZURATĂ în Sudan fiindcă REFUZĂ SĂ TREACĂ LA ISLAMISM

Sudan-crestini-africani

Meriam Yahia Ibrahim Ishag, o ortodoxă de 27 de ani din Sudan, a fost condamnată la moarte prin spânzurare de un tribunal din Khartoum, întrucât a refuzat să treacă la islamism, informează France-Presse. De asemenea, tânăra va trebui să treacă și prin supliciul de a îndura 100 de lovituri de bici, pentru adulter, pedeapsă dictată pentru ”îndrăzneala” de a se mărita cu un alt creștin, care a fugit în Sudanul de Sud în 2011. După anunțul judecătorului Abbas Mohammed Al-Khalifa, aproximativ 50 de persoane au protestat în fața tribunalului.

Dreptul la schimbarea religiei există în Constituția sudaneză încă din 2005, astfel că ambasadorii SUA, Canadei, Marii Britanii şi Olandei au făcut un ”apel comun la guvernul din Sudan să respecte libertatea de religie, inclusiv dreptul la schimbarea credinţei sau a convingerilor”. De menționat că, în momentul verdictului, ”ti-am acordat trei zile pentru a vă renega credinţa, dar aţi insistat că nu veţi reveni la islam. Vă condamn la pedeapsa cu moartea prin spânzurare”, în sala de judecată au fost prezenți reprezentanți ai mai multor ambasade și organizații internaționale.
Potrivit Amnesty International, Meriam Yahia Ibrahim Ishag a fost crescută în religie creştin-ortodoxă, religia mamei sale, tatăl său, musulman, fiind absent în perioada copilăriei sale.
Christian Solidarity Worldwide, organizaţie cu sediul în Marea Britanie, atrage atenția că acest caz este doar unul din multitudinea de tragedii provocate de sharia, introdusă în acest stat african în 1983.

Sursa: activenews.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Claudia Beru spune:

    Foarte bun articolul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.