Pentru episcopii și preoții care nu se îngrijesc de oameni și nici nu-i învață pe ei, spre mântuire

sfantul ioan gura de aur

Episcopul, cel ce nu poarta de grija pastoritilor sai, si de a lor mantuire, nu va avea raspuns inaintea lui Dumnezeu, nici izbavire din rautati. Pentru ca, cel ce a castigat, de la Dumnezeu, episcopia, cu cat se intalta la o mai inalta treapta, cu atat mai mult, decat toti, va fi intrebat nu numai despre invatatura, ci, si de sprijinirea saracilor.

Ca, precum un stapan da arginti slugilor sale, ca sa faca negutatorie si, apoi, pentru toate, ii intreaba pe dansii, asa si Dumnezeu. Cela ce ne-a incredintat noua invatatura, cauta la roadele invataturii, acesteia. Ca episcopul, sau preotul, cei neiscusiti si fara invatatura, pierzare se fac celor carmuiti de ei. Si cel ce nu cauta, in toate zilele, cum sa mangaie pe cei intristati si sa hraneasca pe cei flamanzi si sa izbaveasca pe cei asupriti, incat Biserica lui Dumnezeu fara de ocara sa o faca, acela, nu este invatator, ci asupritor al ei. Pentru ca unul ca acesta, nu spre cresterea Bisericii, ci spre mandria lui, a luat apostolescul scaun. Deci, sa nu socotiti, episcopilor si preotilor, ca, spre hrana si spre bautura, ati luat stapanirea, ca aceasta chemare este mai ostenitoare decat toate, ci, se cade, sa va intariti, voi, cei ce povatuiti sufletele, si sa socotiti a merge, ca la o odihna, la implinirea ostenelii acesteia.

Cuvant al Sfantului Ioan Gura de Aur

Sursa: credo.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Metatron spune:

    Pe multii i aud ca sau indepartat din cauza preotilor de biserica, incerc sa le explic ca acest lucru nu trebuie sa fie un impediment, dar nu ai cu cine , fiecare isi gaseste scuze ca sa se complaca in pacate, cat despre preoti care smintesc vor de-a socoteala cu insusi sufletul lor, din pacate sunt preoti care au facut la misto teologia si nu cu maxima seriozitate, si ei insisi nucred in ce predica, sunt spioni , masoni infiltrati in randul clericilor si vor distrugerea ortodoxiei, vai si amar cat se inseala cand cred ca piatra din capul unghiului(Iisus Hristos) nu cade pe ei si i va strivi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.