Peste 32 de tone de produse alimentare au fost donate în cadrul campaniei „Masa Bucuriei”

13071857_1108425932548249_5544305337297276365_o

În cadrul campaniei Masa Bucuriei, desfășurată sâmbătă, 23 aprilie, în Republica Moldova, au fost colectate peste 32 tone de produse alimentare, după cum se precizează într-un comunicat de presă remis de Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei.

„23 aprilie 2016 a fost o filă în istoria consolidării societății. Această acțiune de amploare nu este a Diaconiei, ci un gest de ridicare a fiecărui dintre cei care participă: voluntari, organizatori, parteneri și donatori. Acțiunea «Masa Bucuriei» ne demonstrează că suntem capabili să creștem demnitatea noastră și a celor pe care îi ajutăm. Implicarea în campania «Masa Bucuriei» este un gest de aprindere a speranței în viața persoanelor nevoiașe”, a declarat Igor Belei, directorul Misiunii Sociale Diaconia a Mitropoliei Basarabiei.

Campania de Paști Masa Bucuriei s-a desfăşurat într-o singură zi, concomitent, în 17 localități: Chișinău, Bălți, Cahul, Edineț, Căușeni, Cantemir, Ungheni, Ștefan-Vodă, Strășeni, Călărași, Soroca, Hâncești, Dondușeni și altele.

Campania de colectare a produselor alimentare a avut loc în 70 de magazine din Chișinău și 30 de magazine locale.

Rezultate: În total, cu implicarea a mii de donatori şi 869 de voluntari, au fost colectate la nivel naţional peste 32 de tone de produse alimentare. Toate donaţiile vor ajunge pe masa celor nevoiaşi sub formă de prânzuri calde distribuite zilnic la şase cantine sociale din ţară şi 1630 de pachete alimentare distribuite în preajma sărbătorilor.

Campania de Paști Masa Bucuriei 2016 s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, cu acordul Ministerului Educaţiei al Republicii Moldova.

Mai multe pe basilica.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.