Plante care sunt adevărate guri de oxigen. Țineți cel puțin una în locuința voastră ca să curețe aerul!

plante

Știm cu toții că plantele produc oxigen. Dar puțini știu că sunt în stare să curățe aerul din locuințe de mucegai și toxine, ceea ce reprezintă un lucru foarte bun pentru sănătate. În plus, plantele curăță aerul de praf, de mirosul de vopsea etc.

NASA a făcut un studiu asupra plantelor de apartament și a concluzionat că unele dintre acestea sunt mai bune decât altele în curățarea aerului și eliminarea toxinelor din cameră.

Mai jos puteți citi despre 6 plante pe care ar trebui să le aveți acasă.

Aloe Vera – este foarte bună pentru creșterea nivelului de oxigen în locuință, deoarece absoarbe dioxidul de carbon, formaldehida și monoxidul de carbon. Nouă purificatoare de aer pot fi înlocuite cu o singură plantă – Aloe Vera.

Ficus (Ficus Elastica) – această plantă nu are nevoie de multă lumină și o puteți întreține cu ușurință. Este destul de eficientă în purificarea aerului de formaldehidă. Dar vă recomandăm să o evitați dacă aveți animale de companie sau copii mici, deoarece frunzele sale pot fi otrăvitoare.

Iedera (Hedera Helix) – este una pe care trebuie să o aveți neapărat. Dacă achiziționați această plantă, în timp de șase ore ea va elimina 60% din toxinele din aer.

Planta păianjen (Chlorophytum Comosum) – este uimitoare, deoarece este capabilă să realizeze fotosinteza la lumină minimă. De asemenea, este formidabilă prin faptul că absoarbe astfel de substanțe chimice ca monoxidul de carbon, formaldehida, benzina și stirenul. O plantă este suficientă pentru a curăța aerul dintr-un spațiu de 200 de metri pătrați.

Limba soacrei (Sansevieria Trifasciata) – este foarte rezistentă și, de asemenea, ar trebui să fie prezentă în casă. Ea poate efectua fotosinteza la lumină minimă. Este minunat să o țineți în dormitor, deoarece aceasta produce oxigen și în timpul nopții.

Crinul păcii (Spathiphyllum “Mauna Loa”) – această floare elimină toxinele din aer, formaldehida, precum și tricloretilena.

NASA recomandă să fie ținute între 15 și 18 dintre aceste plante într-un spațiu de 500 de metri pătrați. Pentru un spațiu de 80 metri pătrați, veți avea nevoie de la 3 până la 4 plante. În dormitor e suficient să aveți una singură. Vă dorim să respirați aer cât mai curat și să vă bucurați de frumusețea florilor!

“Conținutul tuturor articolelor este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Sursa: perfect-ask.com

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.