Preotul Florin Danu de la parohia Lada din Teleorman are grijă de peste 70 de copii

22cbe6

Are peste 70 de copii şi le poartă la toţi de grijă în egală măsură. Pe unii îi îmbracă, pe alţii îi hrăneşte sau îi poartă la şcoală şi pentru toate astea îl ajută Dumnezeu şi alţi oameni.

Părintele Florin Danu de la parohia Lada, din Teleorman a făcut din nimic aşezământ pentru sătenii lui. Are un Ong prin care strânge banii iar ajutorul îl cere pe Facebook. Părintele şi-a luat responsabilitate mare pe umeri dar îşi aminteşte în fiecare zi că legea nu îl ajută să aibă siguranţa zilei de mâine.

Pentru copiii din satul Lada, tatăl a trimis din ceruri un părinte în plus. Pe părintele Florin. De câţiva ani, copiii învăţă că familia lor e mare, că există rugăciuni, ajutor şi Moş Crăciun.

Ionuţ umblă de colo-colo cu cădelniţa în mână. E ajutorul de nădejde din altar iar când va fi mare, ar vrea să-i calce părintelui pe urme.

Fetiţa aceasta şi cei doi fraţi ai ei au primit de la moş tot ce şi-au dorit. Şi pe lângă asta, a mai primit şi. termopane. Părintele a făcut rost de bani şi a renovat casa familiei.

Pentru toate astea, copiii mulţumesc în fiecare duminică la slujbă. Nimeni nu pleacă acasă la masa de prânz. Nu pentru că nu ar vrea ci pentru că cei mai mulţi nu au una.

Astăzi, tanti Maria şi celelalte doamne de la bucătărie au pregătit ciorbă de perişoare şi piure de cartofi cu friptură de pui.

Viorica nu mănâncă. Cineva trebuie să îi servească pe copii iar părintele i-a învăţat că în viaţa se şi munceşte.

Mulţi oameni mari au pus umărul. Într-un singur an, în curtea parohiei s-a înălţat o casă pentru tot satul, unde se mănîncă, se învaţă ori se fac planuri de viitor.

Primăria din comună nu a dat niciun leu. Nici consiliul judeţean.Legea nu prevede nicăieri sprijinirea parohiilor de către instituţiile statului ori de către Patriarhie atunci când de ele depinde masa a zeci de copii.

Părintele Florin are însă Facebook iar cine vrea să îl ajute îl găseşte mai mereu online. Ca s-o trimită pe Roxana la liceu, părintele a cerut ajutor acolo.

Pe internet reuşeşte preotul să facă rost de cele de trebuinţă. I-a dus pe copiii lui şi la film şi la mall şi le a făcut şi petrecere de Sărbători.

Mai multe pe observator.tv

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.