Președintele Iohannis și soția, la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim

klaus iohannis ierusalim mormantul sfant

Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, s-au întâlnit luni cu patriarhul grec-ortodox al Ierusalimului, Theophilos al III-lea, împreună cu care au vizitat Biserica Sfântului Mormânt, transmite trimisul Agerpres.

Theophilos al III-lea a afirmat, în debutul întâlnirii, că președintele Iohannis este „făcător de pace”.

Klaus Iohannis a primit din partea patriarhului grec-ortodox al Ierusalimului o decorație, iar soția sa un medalion în formă de cruce și un lănțișor. Președintele Iohannis i-a dăruit lui Theophilos al III-lea o emisiune filatelică. Șeful statului și soția sa au mers la Biserica Sfântului Mormânt, unde au fost întâmpinați de un grup de români din Maramureș și Sibiu, aflați în pelerinaj.

klaus iohannis ierusalim mormantul sfant

Cuplul prezidențial a îngenuncheat la „Piatra Ungerii”, iar apoi a intrat în Mormântul Sfânt, Capela Sfintei Cruci, Altarul Golgota și Altarul Împărătesei Elena.

Președintele Iohannis și-a început duminică vizita de stat în Israel și Palestina. El s-a întâlnit luni cu omologul său israelian, Reuven Rivlin, și cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, scrie ampress.ro.

Mai multe fotografii AICI.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. mircea spune:

    Ma mir ca au fost lasati sa intre in camera Sfantului Mormant ! Stiu ca protestantilor nu li se da voie acolo ! Ar fi, poate cazul sa se gindeasca Domnul Iohannis ce credinta are poporul pe care–l conduce, ce credinta au avut marii nostril Domnitori, aparatori ai neamului si ai Bisericii cea adevarata a lui Hristos ! Ar fi poate cazul sa se gindeasca care Biserica da Sfinti ! Sa inteleaga ca NU se afla in biserica lui Dumnezeu……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.