Prof. dr. Pavel Chirilă: O treime dintre cancere pot fi evitate printr-o alimentaţie sănătoasă

Dr-Pavel-Chirila-1

Consumul de zahăr alb rafinat şi de alimentele ce conţin nitraţi (în special mezeluri) reprezintă una dintre cauzele creşterii incidenţei cancerului, avertizează profesorul doctor Pavel Chirilă în volumul „Nu hrăni cancerul! Alimentaţia este aliatul tău împotriva cancerului”, editura Christiana, 2012, autori: Pavel Chirilă, Mădălina Popescu şi Cristela Georgescu. Autorii atrag atenţia că factorii alimentari declanşatori de cancer sunt în special zaharul alb, sărurile nitrice din compoziţia preparatelor din carne (mezeluri) sausub formă de azotaţi, folosiţi în agricultura europeană.

În stomacul omului o parte din aceste săruri se transformă, în combinaţie cu acidul clorhidric, într-o substanţă numită dimetil-nitrozamil, 100% cancerigen. Dacă dimetil-nitrozamina este administrată unui şobolan, în 14 zile declanşează cu certitudine cancerul, efectuându-se diverse experienţe pe animalul bolnav. Volumul „Nu hrăni cancerul” răspunde unei enorme cereri de sfaturi de care toţi deopotrivă avem nevoie pentru a lupta cu o boală necruţătoare. De fapt, acest volum apare ca urmare a unui şir de realităţi dramatice.

Iată câteva realităţi adunate de la profesorul Pavel Chirilă, care şi-a consacrat cu adevărat existenţa ajutorării bolnavului de cancer. „Zilnic, aproximativ cinci pacienţi cu cancer vin în cabinetul meu şi îmi cer terapii altele decât cele recomandate de oncolog. Eu îi întreb ce sfaturi au primit de la medic legate de alimentaţie. Şi, invariabil, aproape 99% dintre aceşti pacienţi îmi spun că au fost sfătuiţi să mănânce orice, dar mai ales fripturi în sânge, adică o alimentaţie hipercalorică, deşi aceasta favorizează cancerul”, spune profesorul Chirilă. Or acest volum, pentru elaborarea căruia au fost consultate tratate celebre elaborate de reputaţi specialişti din Germania, SUA, Canada, Italia, concluzionează că „bolnavul de cancer trebuie să aibă o alimentaţie săracă în proteine de origine animală”.

Alte realităţi cumplite: România e pe primul loc în Europa la incidenţa a trei tipuri de cancere: de plămân, de col uterin şi de creier. Tot pe primul loc suntem şi la mortalitatea prin cancer. În România sunt 480.000 de bolnavi de cancer, adică 1 la 40. La noi, perioada de la diagnosticare şi până la moartea bolnavului este cea mai scurtă din Europa.

Şi, totuşi, există scăpare. „Nu numai incidenţa mare şi mortalitatea prin cancer, ci şi o treime din cancere pot fi evitate prin adoptarea unui stil de viaţă echilibrat. Este convingerea fermă a celor trei autori. În volum lor este citat Umberto Veronesi, cu lucrarea „Verso la scelta vegetariana”, autor al unui studiu pe un lot de femei cu cancer de sân în stadiu iniţial. Acestora li s-a redus aportul de zahăr, făină albă şi proteine animale, în favoarea vegetalelor. Astfel, s-a obţinut o reducere cu 43% a riscului de deces prin cancer. Umberto Veronesi susţine că un bolnav cu cancer de colon, în plină cură de chimioterapie, îşi triplează riscul de metastaze dacă face exces de carbohidraţi rafinaţi (făină albă, zahăr) în asociere cu grăsimi saturate şi proteine de origine animală.

Volumul este elaborat jumătate într-un stil ştiinţific şi jumătate într-un stil „mai popular” cu scopul de a fi pe deplin înţeles şi a veni în sprijinul bolnavului. În finalil volumului, autorii oferă cititorului un „reţetar care propune reîntoarcerea la alimentul ancestral şi integral”. Acest volum este o sursă de informaţii şi de principii pentru o alimentaţie sănătoasă, bazată pe ceea ce Dumnezeu ne pune din belşug la dispoziţie, spune Cristela Georgescu, unul dintre autorii lucrării. Mai mult, acest volum reuşeşte să îi insufle curaj bolnavului şi să îi dea acestuia „reţeta” prin care să poată să ţină sub control cancerul, inamicul numărul unu al omenirii. Trebuie precizat că banii adunaţi din vânzarea acestui volum aflat deja pe piaţă vor fi donaţi, în totalitate, pentru construirea Clinicii Nera, prima clinică de recuperare oncologică din ţara noastră.

Potrivit tratatului de oncologie al lui Vincent De Vita, (citat în volumul „Nu hrăni cancerul”) pe plan mondial, în 2008, s-au înregistrat 12,7 milioane de cazuri noi cu cancer, din care 5,6 milioane în ţările dezvoltate şi 7,1 milioane în ţări nedezvoltate. Numărul de decese înregistrate în acelaşi an este de 7,6 milioane cazuri.

Sursa: aici

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.