Să vă feriți de această icoană! Este un „lup îmbrăcat în piele de oaie”!

Icona_Sacra_Famiglia

Această icoană a luat forma ortodoxă, dar exprimă o greșeală dogmatică apuseană. Iosif este tânăr în icoana asta, și o ține pe Maica Domnului de umăr, având capul rezemat pe al ei. Aceasta este clasica atitudine a îndrăgostiților. Dar Sfânta Biserică Ortodoxă, cea care păstrează adevărul neschimbat, nu învață așa!

Cele trei stele ale Maicii Domnului exprimă PURUREA FECIORIE A MARIEI: înainte de Naștere, în timpul Nașterii și DUPĂ NAȘTERE. Deci Maica Domnului Fecioară a fost, și Fecioară a rămas, nu așa cum îndrăznește această falsă icoană să insinueze! Unde le vedeți, să le ascundeți. Sau puteți să decupați pe acest Iosif tânăr și nesimțit, să puneți în locul lui pe DREPTUL IOSIF cel bătrân și evlavios, pe care îl știm noi.

Preot Sorin Croitoru, Mantova Italia

loading...

De asemenea, ai putea dori...

7 răspunsuri

 1. Mihail spune:

  si totusi unde este expusa aceasta pictura?!

  • Admin spune:

   Nu este expusa. Se afla la vanzare, nu in biserica, ca si icoana ortodoxa. Ea se gaseste la diferite tarabe particulare cu profil ortodox.

 2. Metatron spune:

  Ecumenismul isi face tot mai simtita parerea, si fatza de cei care zic anumite aberatii cum am citit mai sus alea de pe facebook, oameni de alte confesiuni cu intrebari la care nu au raspuns si nici nu o sa aiba, pt ca i doare portofelul sa cumpere o carte religioasa care are raspuns la intrebarile lor.
  Pt cei care blameaza icoanele si bat din gura din auzite, cititi cu ce-a mai mare atentie sa nu zic evlavie, carti despre cultul moastelor si a iconomiei ortodoxe si apoi va da-ti cu parerea.
  Multe raspunsuri ai si din carti religioase nu fanatism, ca doar ce scrie in biblie trebuie luat inseama, asta e o prostie fara margini.

 3. Constanta spune:

  Ştiţi voi cine-i Maica Domnului?

  Ea este Împărăteasa Heruvimilor, Împărăteasa a toată făptura, cămara întrupării lui Dumnezeu-Cuvântul! Uşa Luminii, că lumina cea neapropiată gânditoare prin ea a venit în lume; Uşa vieţii, că Viaţa Hristos prin ea a intrat; Poarta cea încuiată prin care n-a trecut nimeni decât Domnul, cum spune Proorocul Iezechiel (cap. 44, 2). Scară către cer, pod către cer; porumbiţa care a încetat pierderea sau potopul păcatelor, precum porumbiţa lui Noe a adeverit încetarea potopului. Cădelniţă dumnezeiască, că a primit focul dumnezeirii, şi Biserică a Preasfântului Duh. Cine este Maica Domnului? Este Mireasa Tatălui, Maica Cuvântului şi Biserica Duhului Sfânt.

  Ştiţi voi cine-i Maica Domnului?

  Când auzi un blestemat de sectar că nu crede în Maica Domnului, fugi, că acesta este fiu al iadului. Vor vedea în ziua judecăţii ceea ce spune la Psalmul 44: De faţă a stătut împărăteasa de-a dreapta Ta, îmbrăcată în haină aurită şi preaînfrumuseţată (vers. 11). Maica lui Dumnezeu, Împărăteasa cerului şi a pământului, câtă milă are de cei care au crezut în ea şi au lăudat-o, şi câtă urgie are să vină peste cei care n-au crezut în ea! Ce vor face sectele care nu cred în Maica Domnului şi popoarele care n-o cinstesc? Când ea stă de-a dreapta măririi, stă de-a dreapta Sfintei Treimi! Şi câte miliarde de suflete care au credinţă şi nădejde în Maica Domnului vor trece uşor vămile văzduhului şi din moarte la viaţă, pentru că au cinstit-o pe Maica Domnului. Deci, vă rog să nu lipsească din casă Acatistul Maicii Domnului, Paraclisul şi alte rugăciuni către Maica Domnului! Şi la icoana ei să ardă candela permanent. Când vezi icoana Maicii Domnului cu Pruncul Hristos în braţe, tu ştii ce vezi acolo? Cerul şi pământul! Cerul este Hristos, Cel mai presus de ceruri; Ziditorul cerului şi al pământului; şi Maica Domnului reprezintă pământul, adică toate popoarele de pe faţa pământului, că ea este din neamul nostru. Este din seminţie împărătească şi arhierească.

  Braţele Maicii Domnului sunt mult mai puternice decât umerii heruvimilor şi ale preafericitelor tronuri. Deci pe cine ţine Fecioara Maria în braţe? Voi ştiţi pe cine ţine? Pe Cel ce a făcut cerul şi pământul şi toate cele văzute şi nevăzute. Ştiţi voi cine este Maica Domnului şi câtă cinste, câtă putere şi câtă milă are? Este mama noastră, că are milă şi de săraci şi de văduve şi de creştini. …

  Ea s-a umplut de toate darurile Duhului Sfânt, devenind cămară. Dacă un om credincios înţelege tainele mari dumnezeieşti, cu atât mai mult Maica Domnului. Ea şi-a dat seama că este cămara lui Dumnezeu-Cuvântul. Şi gândiţi-vă, când ÎI purta în braţe pe Hristos şi-L alăpta, să sugă laptele de la ea: „Pe cine m-am învrednicit eu să nasc şi să port în braţe?” De aceea ea s-a numit „roabă” (Luca 1, 38).

  Iată cât har avea Maica Domnului! Şi fecioria, că era de neam împărătesc, al lui David, şi arhieresc, al lui Aaron; şi nu făcea nimic dacă nu era smerită. Când a văzut ce misiune are ea pe pământ, i-a spus îngerului: Iată roaba Domnului.Fie mie după cuvântul tău! S-a numit „roabă”. Dar a proorocit, când s-a dus ea la Ierusalim: Iată, de acum mă vor ferici toate neamurile!(Luca 1, 48). Ea îşi dădea seama. A devenit maică după trup a lui Dumnezeu-Cuvântul. „Toate popoarele şi îngerii şi heruvimii, toate mă vor slăvi de-acum. Aşa a voit Dumnezeu să mă aleagă din toate feciorelnic de pe faţa pământului”.

  Părintele Ilie Cleopa

 4. Olga spune:

  Stimate domn Popsor Ioan, inteleg ca ati invatat sa conspectati din Sfinta Scriptura, insa eforturile domniei voastre ar fi extrem de utile fratilor domniei vostre de peste ocean, care se pare ca nu isi mai amintesc de episodul cu Sodoma si Gomora si se straduiesc din toate puterile sa le reconstruiasca si sa ni le exporte si noua.
  Acesta este unul dintre aspecte; altul ar acela ca de la Invierea Domnului nostru Isus Hristos, daca sfintii apostoli ar fi conspectat din invataturile Sale si nu ar fi trait intru Hristos, ma indoiesc ca ati fi avut sansa sa aveti ce …conspecta.
  Iar un al treilea aspect si cel mai important, fiindca este legat de subiectul de fata, se refera la icoane, astfel :
  In Sfanta Scriptura gasim porunca de a se face icoane cu ingeri, gasim si explicatia oprelistii de a face icoana lui Dumnezeu : n-ati vazut Chipul Lui (Deuteronom 4:15), gasim vestea cea noua ,a Intruparii lui Dumnezeu Fiul,Chip al Tatalui(Ioan 14:9;Filipeni 2:6;etc.) care ofera omului posibilitatea de a face icoana lui Dumnezeu ,dupa Chipul pe care El si l-a ales.
  Si nu numai; Bunul Dumnezeu ne da si ajutoare in drumul nostru catre mantuire; astfel :
  gasim si atestarea faptului ca chivotul legamantului facea minuni minuni (vezi Iosua 3:15, 1 Samuel 4:6, 2 Samuel 11-12); sarpele de arama vindeca pe cei muscati de serpi (Numeri 21:9); ca oasele profetului Elisei au inviat pe un om (2 Imparati 13:21); umbra lui Petru a vindecat pe bolnavi (Fapte 5:15); hainele lui Pavel au vindecat pe cei bolnavi si au scos draci (Fapte 19:12).
  Toate acestea le face Dumnezeu pentru ca „Dumnezeu cinsteste pe cei ce Il cinstesc.” (1 Samuel 2:30)
  Insa, la un moment dat „rusinati cei care se inchina chipurilor cioplite” va deveni in traducerea unui domn Cornilescu „rusinati cei care se inchina… icoanei!”(Psalmul 97:7BC/96:7BOR), in Isaia 21:9;Romani 1:23 iar in Apocalipsa, „chipul fiarei” devine pentru domnul Cornilescu „icoana fiarei”(Apocalipsa 13:14-15).
  Icoana este un termen care apare mult mai tarziu. In textul original (grecesc, masoretic, manuscrisele de la Marea Moarta) nu apare.
  O ultima precizare ar fi aceea ca noi, ortodocsii ne inchinam in prezenta icoanelor nu la icoane.
  Si, drept incheiere, incercati sa va cautati mantuirea in pace si liniste, fiindca zbuciumul si risipirea nu-s de la Dumnezeu ci de la Nenumitul;
  Vedeti-va dumneavoastra de ale dumneavoastra, ca de noi s-o indura Bunul Dumnezeu, si cu ajutorul Maicutei Sfinte si cu rugaciunile tuturor Sfintilor sa ne pastram speranta in blanda judecata a Mantuitorului, asa cum se indura de la facerea lumii si ne tine pe pamant.

 5. kld spune:

  Doamne ai mila de fanaticii astia…voi sunteti buni de dus in Siria nebunilor,sa omorati in numele lui Dumnezeu

  • Van spune:

   Ai dreptate Kld..Si o spun cu mare tristete! Asa un vant de fanatism combinat cu fariseseism ca aici, n-am mai vazut pana acum si sper sa nici nu mai existe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.