Șapte caracteristici ale oamenilor educați (vezi dacă te încadrezi)

În zilele noastre, când din ce în ce mai mulți oameni au studii superioare, adevărata educație pare totuși pe cale de dispariție.

De aceea ne-am gândit ca azi să vorbim puțin despre educație. Pentru că, dincolo de studiile urmate, de cărțile citite și de colecția de diplome, educația constă în lucrurile simple. Uite care sunt câteva dintre principalele caracteristici ale oamenilor educați, pe care noi le-am putut identifica…

Oamenii educați salută întotdeauna

Fie că e vorba de colegii de serviciu, de vecini, de femeia care face curățenie sau de șefi, oamenii educați dau mereu bună ziua, indiferent de statutul social al celui care trece pe lângă ei.

Te rog și mulțumesc, cuvinte folosite zilnic de oamenii educați

E atât de ușor să le spui – și chiar fac diferența – dar foarte puțini folosesc aceste cuvinte.

Oamenii educați nu bârfesc

Nu vei vedea niciodată un om educat care să bârfească, pentru că oamenii educați își văd de viața lor și nu se bagă în treburile altora.

Oamenii educați nu cred în valorile materiale

Chiar dacă adesea se bucură de situații financiare de invidiat, oamenii educați nu pun valorile materiale pe primul lor, pentru că ei știu că alte lucruri contează mai mult – familia, prietenii, călătoriile, pasiunile…

Oamenii educați își educă gusturile

Nimeni nu s-a născut învățat, dar pentru a ajunge să ai bun gust e nevoie de studiu, intuiție și analiză. Sigur, te poți naște cu un talent aparte pentru un anumit domeniu, dar pentru a excela în acel domeniu ai nevoie de ani de studiu.

Oamenii educați își cultivă pasiunile

Indiferent de ce pasiune ai, e bine să încerci să ți-o dezvolți, atât cât poți de mult. Studiul te va ajuta și în acest sens.

Oamenii educați nu sunt ostentativi

…pentru că nu au de ce. Îndiferent de situația lor materială, oamenii educați duc o viață simplă, confortabilă, preferând să-și investească resursele în obiecte de artă, călătorii etc.

Sursa: unica.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.