SFÂNTUL LUCA DOCTORUL: SĂ SPUI MEREU ACESTE 12 CUVINTE! ELE ADUC LINIȘTE, BUCURIE, SPORIRE MINȚII ȘI FERIRE DE RELE

Sarcina cea mai inalta si mai sfanta a vietii omenesti este impartasirea de Duhul Sfant si obtinerea unei permanente comuniuni cu El.

Cum sa dobandesti aceasta comuniune cu Duhul lui Dumnezeu? Cum sa primesti aceasta mareata mangaiere – mangaierea Duhului Sfant? In ce si cand avem comuniune cu Duhul lui Dumnezeu?

Intai de toate, in rugaciune. Orice om care a avut comuniune cu Duhul Sfant a fost intotdeauna nevoitor al rugaciunii. Un exemplu poate fi Cuviosul Serafim de Sarov, care 1000 de zile si nopti le-a petrecut ingenunchiat pe o piatra, rugandu-se lui Dumnezeu.

Doar cel care se roaga astfel poate avea comuniune deplina cu Dumnezeu.

Prin rugaciune neincetata si prin indeplinirea poruncilor lui Dumnezeu atingeau sfintii curatia inimii, eliberarea ei prin Duhul Sfant de orice intinaciune. De aceea, este mare insemnatatea ultimelor cuvinte ale rugaciunii Sfantului Duh:

„Vino si Te salasluieste intru noi si ne curateste de toata intinaciunea”.

Iata mai jos si intreaga rugaciune catre Dumnezeu-Duhul Sfant

”Imparate Ceresc, Preabunule Mangaietorule, Duhule al adevarului, Cel ce din Tatal mai inainte de veci purcezi si intru Fiul pururea Te odihnesti; nepartinitorule Izvor al darurilor celor dumnezeiesti, pe care le imparti precum voiesti; prin care si noi nemernicii ne-am sfintit si ne-am uns in ziua botezului nostru.

Cauta spre rugaciunea robilor Tai, vino la noi si Te salasluieste intru noi si curateste sufletele noastre, ca sa putem a ne face locas Preasfintei Treimi.

Asa sa ne ajute Dumnezeu!”

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.