Sfaturi utile pentru evitarea divorţului de la doi mari duhovnici ai României

În cazuri de conflicte între soţi, ce trebuie să facă ei pentru evitarea divorţului?

Cel dintâi lucru, trebuie să se împace, să-şi ceară iertare unul de la altul. Apoi să se spovedească amândoi de tot ce au greşit şi să primească cu bucurie sfatul duhovnicului şi canonul dat. Şi mai ales să stăruiască în rugăciune, că prin rugăciune, mai mult decât prin orice virtute, se câştigă dragostea de Dumnezeu şi de aproapele.

Pentru a se izgoni ura şi răzbunarea dintre soţi, ei amândoi trebuie să se roage unul pentru altul, să-şi aducă aminte de cuvintele Domnului, Care zice : „Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, faceţi bine celor care vă urăsc, rugaţi-vă pentru cei ce vă blestemă pe voi“, să urmeze şi cuvântul Sfântului Apostol Pavel, care zice : „Soarele să nu apună întru mânia voastră“ şi să nu uite că „prieten adevărat este acela care îndură necazurile, nevoile şi nenorocirile aproapelui, ca pe ale sale, când acela este încercat, fără zgomot şi fără tulburare“.

Am zis să se roage soţii unul pentru altul când vin neînţelegerile între ei, căci cu cât se roagă cineva din suflet pentru cel ce îl defaimă, cu atât Dumnezeu le arată adevărul celor ce se smintesc. Rugăciunea pe care o face cineva pentru binele celui ce l-a supărat alungă din mijloc ura şi aduce dragostea lui Dumnezeu între ei. Apoi prietenia adevarată şi dragostea duhovnicească se face statornică între soţi, dacă ei vor fi hotarâţi in inima lor să rabde unul de la altul toate necazurile vieţii. Numai atunci vor ajunge la acea fericită poruncă, care zice: „Purtaţi sarcina unul altuia şi aşa veţi plini Legea lui Hristos“

Părintele Cleopa Ilie, Părintele Ioanichie Balan

Extras din ”Lumina si faptele credintei”, Ed. Doxologia, 2013

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Metatron spune:

    E superba cartea din care a fost extras acest text de mai sus, recomand la totii sa o cumpere, in primul rand e ieftina si sfaturile din aceea carte are valoare in aur curat.
    Eu am achizitonato si sunt foarte multumit de ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.