Șofer de taxi bolnav de cancer, vindecat de Sfânta Cuvioasă Ipomoni

În ultimii ani, Cuvioasa Ipomoni s-a arătat de multe ori creștinilor evlavioși, dar și persoanelor de alte religii.

Consemnăm o întâmplare care descrie una dintre minunatele apariții ale sfintei, apariție care s-a legat în mod direct de vindecarea unui bărbat bolnav de cancer.

Sfânta Ipomoni s-a înfățișat în chipul unei monahii unui șofer de taxi care locuia în Atena. L-a oprit și i-a cerut să se îndrepte spre Loutraki. Taximetristul avea cancer de piele localizat la mâini și se afla într-o mare deznădejde. Pe drum, monahia, care purta o camilafcă cu o cruce roșie, l-a întrebat:

‒ De ce ești așa de trist?

Iar acela nu a evitat să-i mărturisească tot adevărul. După aceea, Sfânta Ipomoni l-a întrebat dacă vrea să-l însemneze cu semnul Sfintei Cruci pentru a se face bine, iar acela a acceptat.

În puțin timp, l-a cuprins o somnolență și a rugat-o pe monahie dacă se pot opri puțin, pentru a nu se întâmpla vreun accident. S-a așezat pe marginea drumului și l-a prins somnul. Când s-a trezit, a constatat că mâinile lui se însănătoșiseră, însă monahia dispăruse. I-a întrebat pe oamenii de la birourile de taxare a drumului dacă au văzut cumva vreo călugăriță prin apropiere, dar nimeni nu o văzuse. Atunci, înspăimântat, s-a întors în taxiul său și a înțeles că avusese de-a face cu o femeie sfântă, care se făcuse nevăzută.

Bărbatul a mers apoi la medicul său și i-a povestit întâmplarea. În momentul acela, privirea lui s-a îndreptat spre o icoană ce era agățată pe peretele doctorului. S-a ridicat de pe scaun și a strigat:

‒ Această călugăriță a fost!

Icoana care îl făcuse pe bărbat să exclame o înfățișa pe Sfânta Ipomoni. În acest fel a aflat taximetristul cine a fost cea care l-a tămăduit și l-a scos și din deznădejde. Camilafca cu crucea roșie arăta originea ei dinainte de a deveni împărăteasă a Bizanțului (vezi viața Sfintei Ipomoni) și tot prin acest semn și-a încheiat și viața ei pământească.

Ziua în care s-a întâmplat această minune a fost chiar 13 martie ‒ ziua de prăznuire a Sfintei Ipomoni.

Icoana și Cinstitul Cap al Sfintei Ipomoni se află în Sfânta Mănăstire a Cuviosului Patapie de la Loutraki Korinthias, iar Biserica Ortodoxă cinstește ziua de prăznuire a Cuvioasei Ipomoni în data de 13 martie.

Articol relatat de portalul doxologia.ro.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.